Sosyal Medya

Güncel

Surdaki ilk gedik! Teksas, bağımsızlık referandumu için Trump'ın göreve başlamasını bekliyor

ABD'nin Teksas eyaletindeki ayrılıkçılar, bağımsızlık için nihai adımı atmaya hazırlanıyor. Teksas Ulusalcı Hareketi lideri Nathan Smith, ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump göreve başladıktan sonra Teksas'ın bağımsızlığı için referandum düzenlemeyi umduklarını söyledi.



Russia Today'e (RT) konuşan Smith, referandumun 2017 yılında düzenlenebileceğini ve sonrasında Teksas Yasama Komitesi'nde bağımsızlıkla ilgili kanunun çıkarılabileceğini ifade etti.

"Teksas'ı Teksaslılardan daha iyi yönetecek biri bulunmadığını düşünüyoruz. Seçimlerin ardından hareketimize gösterilen ilginin arttığını gördük. Bölgenin bağımsızlığıyla ilgili referandumun adil olarak organize edilmesini saÄŸlamak için barışçıl siyasi süreçler dahilinde çalışmaya devam ediyoruz" diyen Smith, Teksas halkının baÅŸlıca görevinin eyaletin siyasi, ekonomik ve kültürel bağımsızlığı için mücadele etmek olduÄŸunu vurguladı. 'TRUMP'IN DESTEĞİ KONUSUNDA EMÄ°N DEĞİLÄ°M' Öte yandan Smith, Trump'ın Teksas'ın bağımsızlığına destek verip vermeyeceÄŸinden emin olmadığını kaydetti.  

Ancak Smith, referandumda halkın çoğunluğunun bağımsızlık yönünde oy kullanması durumunda Washington yönetiminin bu kararı desteklemek zorunda kalacağını savundu.

BAĞIMSIZLIK DESTEKÇİLERİNİN SAYISI 334 BİNE YÜKSELDİ'

Teksas Ulusalcı Hareketi'nin resmi sayfasındaki verilere göre, ÅŸu anda 334 bin Teksaslı bağımsızlığı destekliyor. Bu rakam 2016'nın başında 300 bin civarındaydı. BaÅŸkan Barack Obama'nın ikinci kez seçilmesinin ardından Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde Teksas'ın bağımsızlığı için dilekçe hazırlanmış ve dilekçenin 125 bin kadar imza toplamıştı. Ancak Beyaz Saray yönetimi bu dilekçede talep edilen hususları reddetmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.