Sosyal Medya

Coğrafyamız

Haşdi Şabi Telafer'de havalanına ulaştı! TSK sınırda tetikte bekliyor

Irak'taki Musul operasyonuna katılan İran destekli Şii milisler, Türkmen kentinin güneyinde yer alan havaalanına ulaştıklarını duyurdu.



Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u DAEÅž'den kurtarmak için 17 Ekim'de baÅŸlatılan büyük operasyonda yer alan Åžii milisler HaÅŸdi Åžabi, batıda bulunan Türkmen kenti Telafer'e doÄŸru ilerlediÄŸini açıkladı.

Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak geçtiÄŸi bilgiye göre, Ä°ran destekli grup HaÅŸdi Åžabi Telafer'in güneyindeki askeri havaalanına ulaÅŸtı.

Halihazırda Telafer kent merkeziyle havaalanı arasında yaklaşık 25 kilometre bir mesafe bulunuyor.

TÃœRKÄ°YE SINIRA ASKER YIÄžDI

Türkiye, Åžii güçlerin Türkmen kentine girmemesi gerektiÄŸi yönünde birçok kez uyarıda bulundu. Geçen haftalarda sınır hattına asker ve silah takviyesi yapıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, Kasım ayı başında Türk ordusunun sınırda hazır beklediÄŸini belirterek "Bölgeden gelecek herhangi bir tehdidin en hızlı ÅŸekilde bertaraf edilmesi için bu hazırlığın yapılması kaçınılmaz. Bu yığınağın yapılması, askerin mutlaka kullanılacağı anlamına gelmiyor" açıklamasında bulundu.

HULUSÄ° AKAR DENETLEDÄ°

Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, HaÅŸdi Åžabi'nin Telafer'e yaklaÅŸtığı yönündeki haberler üzerine sınır birliklerini denetledi. Orgeneral Akar, Ankara'ya gelen ABD'li mevkidaşı Orgeneral Joseph Dunford'la da Telafer'i görüştü.

KAYNAKMÄ°LLÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.