Sosyal Medya

Dünya

AB: Fetullah Gülen'in günleri sayılı

AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans, Fetullahçı Terör Örgütü'nün kesinlikle darbe girişiminde rol oynadığına dair artan işaretler bulunduğunu söyledi.



Belçika'da yayın yapan haftalık dergi Knack'a konuÅŸan Timmermans, "Darbe giriÅŸimine iliÅŸkin dışarında çok az empati gördükleri söyleyen Türklerin bu konuda haklılık payı var. DesteÄŸimizde daha cömert olabilirdik." dedi.

Avrupa'nın darbe giriÅŸimini hafife aldığını kaydeden AB yetkilisi, "CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Gülen hareketinin darbe giriÅŸimindeki rolüne iliÅŸkin açıklamalarının tamamen manasız olmadığı artık açık. ABD'deki araÅŸtırmalar temelinde, hareketin darbede kesinlikle rol oynadığına iliÅŸkin artan iÅŸaretler var." diye konuÅŸtu.

Timmermans'ın açıklamalarıyla üst düzey bir AB Komisyonu yetkilisi, ilk kez FETÖ'nün darbe girişimdeki rolünü kabul etmiş oldu.

"GÃœLEN'Ä°N GÃœNLERÄ° SAYILI"

Knack ise röportajın giriÅŸinde, "Fetullah Gülen'in günleri sayılı. ABD BaÅŸkanı seçilen Donald Trump, Gülen hareketinin liderini iade edebileceÄŸini söyledi. AB Komisyonu da buna karşı görünmüyor" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, röportajın yayımlanmasının ardından Belçika ve Hollanda'daki FETÖ mensupları, Timmermans'ı sözlerini geri alması için açıklama yapmaya zorlamaya başladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.