Sosyal Medya

Güncel

8 aylık Mehmet Can hayatını kaybetti

PKK'nın 4 Kasım'da Diyarbakır'da gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan 8 aylık Mehmet Can Eringil yaşamını yitirdi.



Diyarbakır'da 4 Kasım'da PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan 8 aylık Mehmet Can Eringil Dicle üniversitesinde yaşamını yitirdi. Saldırda hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Diyarbakır'ın merkez BaÄŸlar ilçesinde saat 8:00 sıralarında Ä°l Emniyet Müdürlüğü'ne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet ÅŸube müdürlüklerinin olduÄŸu ek binaya yakın, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne de yaklaşık 200 metre mesafede bombalı araçla saldırı gerçekleÅŸti. Saldırıda 2 polis, 1 teknisyen ve 8 sivil hayatını kaybetti. 100'ün üzerinde kiÅŸi yaralandı. Bir saldırganın ölü ele geçirildiÄŸi açıklandı. 

Diyarbakır'da 11 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırının ardından Valilik eylemi PKK'nın üstlendiÄŸini açıklamıştı. Sonraki saatlerde ise bu kez IŞİD kendisine yakın haber ajansı Amaq'tan aynı saldırıyı üstlenmiÅŸti. PKK'ya yakın ANF ajansı, Diyarbakır'da Cuma günü düzenlenen bombalı saldırıyı PKK baÄŸlantılı TAK örgütünün üstlendiÄŸini duyurdu.

Valilik son açıklamasında da, 3 ayrı telsiz konuşmasının PKK'yı işaret ettiğini ve aksi haberlerin PKK'yı korumayı amaçladığını duyurmuştu.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.