Sosyal Medya

Dünya

Kerry: Yemen'de Arap koalisyonu ve Husiler anlaştı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de gazetecilere açıklama yapan Kerry, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Husilerin Yemen'de ateşkes için prensipte anlaştığını ve perşembe günü ateşkesin başlayacağını söyledi.



 

 

Kerry, Yemen'deki tüm tarafların, yıl bitmeden ulusal birlik hükümetinin kurulması için çaba sarf etme konusunda da uzlaşı saÄŸladığını kaydetti. 

'KERRY, HÜKÜMETİN BİLMEDİĞİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU'

Bu arada Yemen DışiÅŸleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kerry hükümetin bilmediÄŸi ve hükümeti ilgilendirmeyen açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar meÅŸru hükümetten uzak bir ÅŸekilde Husilerle anlaÅŸma yaparak barış mesaisini baÅŸarısızlığa uÄŸratma arzunu temsil ediyor" ifadelerini kullandı.  Mihlafi, BAE merkezli Sky News Arabia televizyon kanalına yaptığı açıklamada ise "ABD yönetimi görev süresi sona ermeden bir anlaÅŸma yaparak baÅŸarı elde etmek istiyor ki bu saÄŸlıklı bir anlaÅŸma deÄŸil" dedi.


Son iki gündür Umman'ın baÅŸkenti Maskat'ta bulunan Kerry, bugün Abu Dabi'ye gelmiÅŸti. Umman resmi haber ajansı ONA, Kerry'nin BAE ziyaretinde Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile görüşeceÄŸine ve bölgenin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri ele alacağına yer vermiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.