Sosyal Medya

Güncel

HDP kendi kendini protesto etti

HDP'ye yönelik terör soruşturmasının ardından Meclis çalışmalarını protesto edeceklerini açıklayan HDP, kendi grup toplantısını da protesto etti.



HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki konuları deÄŸerlendirdi. 

GeçtiÄŸimiz hafta yapılan grup toplantısında slogan attığı için Meclis'e alınmadığı iddia edilen vatandaÅŸlar için kendi grup toplantısını protesto eden HDP yönetimi, salona giren bazı vatandaÅŸları ve polisleri de salondan çıkararak, grup toplantısını izleyicisiz gerçekleÅŸtirdi.

HDP'nin tutuklu EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın grup toplantısı için gönderdiÄŸi mesajının avukatlara verilmediÄŸini ileri süren Bilgen, "Biz bu tabloyu elbette gayet net biçimde okuyoruz. CumhurbaÅŸkanlığı seçiminden bu yana alınamamış intikam, öfke ve nefretin bedelini baÅŸta eÅŸ genel baÅŸkanlarımız olmak üzere milletvekillerimizden çıkarmaya çalışıyorlar" dedi.

 

"HALKA SORARAK YAPIN"

Türkiye'nin bütün dünyaya meydan okuyan bir siyaset yürüttüğüne dikkati çeken Bilgen, "Adeta herkese savaÅŸ açmış durumda. Bir hafta önce Anıtkabir'de güvenlik olmadığı için milletle birlikte yürüyemeyenler, Irak ve Suriye'ye yürümeye çalışıyorlar. Bu topraklar yeterince kan gördü" diye konuÅŸtu. 

Bilgen, "Ä°lla çıkmak istiyorsanız NATO'dan da çıkabilirsiniz. Ä°lla ayrılmak istiyorsanız Avrupa Konseyi'nden de ayrılabilirsiniz. Avrupa BirliÄŸi'ne tekme atabilirsiniz ama bu kararı halka sorarak yapın. Yoksa, bedelini halka ödetmeye asla hakkınız olmayacak" deÄŸerlendirmesini yaptı.

Bilgen, "HDP'nın dışlanmasına 'hayır' deseydiniz bugün siz dışlanmazdınız. Televizyonlarda 'iki partili komisyon kurulacak' diye alt yazı geçiyor, Anamuhalefet partisi de buraya dahil olmak için, kapıdan alınmazsa bacadan girmek için çaba sarf ediyor" sözleriyle CHP'yi eleÅŸtirdi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.