Sosyal Medya

Dünya

Türkiye'nin Afrika'da etkinliği kapasitesinin yüzde 10'unda

Prof. Dr. Ahmet Kavas Türkiye'nin Afrika'daki etkinliği ile ilgili "kapasitesinin yüzde 10'unda bile değil" dedi



Çad eski Büyükelçisi, Medeniyet Ãœniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Türkiye'nin Afrika'daki etkinliÄŸi ile ilgili olarak kapasitesinin henüz yüzde 10’larında bile olmadığını söyledi.

Dünya Bülteni'ne röportaj veren Prof. Dr. Kavas, Afrika'daki güncel durum ve Türkiye'nin Afrika açılımları ile ilgili bilgi verdi. Kavas, Türkiye'nin bu kıtayla ilişkilerini çeşitlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Kavas, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin Afrika’daki etkinliÄŸini tam anlamıyla yapması durumuna kıyasla kapasitemizin henüz yüzde 10’larında bile deÄŸiliz. Tüm alanlardaki kapasitemiz açısından bu kıtayla iliÅŸkilerimizi çeÅŸitlendirmemiz gerekiyor. Turizm alanı mesela bunların en önemlilerinden birisidir. Afrikalılar özellikle Türkiye’nin turizm imkânlarından yeteri kadar istifade edemiyorlar. Kıtanın bizim insanımıza turist olarak veya iÅŸletmeci olarak turizm açısından sunacağı çok deÄŸerler var. Onları da yeteri kadar deÄŸerlendiremiyoruz. Bizim için iki taraflı bir gidiÅŸ-geliÅŸ saÄŸlayacak aÄŸlar kurmamız için zaman çok çabuk geçiyor."

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.