Sosyal Medya

Dünya

İsrail boykottan korkuyor, boykot çağrısı yapanları ülkeye almayacaklar

İsrail'e karşı boykot çağrısı yapan kuruluşların üyelerinin ülkeye girişini yasaklayan yasa tasarısı Knesset'teki oturumda kabul edildi.



Knesset'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, tasarının görüşüldüğü ilk oturumda 42 evet, 15 hayır ve 7 çekimser oy kullanıldı. Bu sonuca göre tasarı birinci oturumda kabul edildi.

Ancak tasarının yasalaşarak yürürlüğe girmesi için parlamentoda iki farklı oturumda daha görüşülerek oylanması gerekiyor.

BAÄžLANTISI OLANLARA DA VÄ°ZE VE OTURMA Ä°ZNÄ° YOK

Açıklamada, söz konusu tasarının, yasalaÅŸması halinde Ä°srail İçiÅŸleri Bakanlığı'na "Ä°srail'i boykot eden kuruluÅŸlarla herhangi bir baÄŸlantısı olanlara vize ve oturma izni vermeme" imkanı saÄŸlayacağı kaydedildi.

Ä°srail'in boykot edilmesini savunan yaklaşık 200 Filistinli sivil toplum kuruluÅŸu tarafından 2005 yılında baÅŸlatılan "Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) Hareketi" ile Ä°srail üzerinde ekonominin yanı sıra akademik, kültürel ve siyasi alanlarda baskı oluÅŸturulması hedefleniyor.

Uluslararası bir hareket olan BDS, Filistin toprağındaki İsrail işgaline son verilmesi, İsrail'in Arap-Filistinli vatandaşlarına tam eşitlik sağlanması ve Filistinli sığınmacıların geri dönüş haklarına saygı duyulması için çalışmalar yürütüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.