Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu kestirip attı: "Başkanlık olmayacak arkadaş"

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni anayasa çağrısına cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Başkanlık olmayacak arkadaş" dedi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın "Defalarca Sayın KılıçdaroÄŸlu’na çaÄŸrıda bulundum. Gelin Türkiye’nin ihtiyacı olan adımları beraber atalım. Åžimdi rejimi deÄŸiÅŸtirecekler diyor. Rejim tartışması 1923’te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önüne ilk çıkan AK Parti olur, bunu da bil" sözlerine yanıt verdi. KılıçdaroÄŸlu, "BaÅŸkanlık bir rejim tartışmasıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini deÄŸiÅŸtiriyorsun. Cumhuriyeti diktaya dönüştürürsen rejimi deÄŸiÅŸtirmiÅŸ olursun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün Filistin'in bağımsızlık günü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Onuruyla mücadele eden, bağımsızlığı için çalışan Filistin halkı... Geçmişte Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin'e gidip mücadelesine destek verdiği Filistin halkı.

Mahmut Abbas'ın şahsında onlara da CHP'den sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Onların haklarını gerek Türkiye'de gerek uluslararası arenada sonuna kadar savunacağız. Biz aynı zamanda Filistinlilerin de partisiyiz"

Öte yandan BaÅŸbakan Yıldırım'ın partisinin grup toplantısında söylediÄŸi, "Åžimdi CHP genel baÅŸkanı diyor ki kapımız açık. Bizimde kapımız açık. Hala vaktin var tren kalkmadan binebilirsin" sözlerine cevap veren KılıçdaroÄŸlu, "Türkiye ateÅŸ yerine dönmüş bunların bir derdi var. BaÅŸkanlık. Ya olmayacak arkadaÅŸ. BaÅŸkanlık bir rejim tartışmasıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini deÄŸiÅŸtiriyorsun. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırırsan rejimi güçlendirirsin. Cumhuriyeti diktaya dönüştürürsen rejimi deÄŸiÅŸtirmiÅŸ olursun" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.