Sosyal Medya

YaÅŸam

103 yaşındaki Memiş Dede'den Erdoğan'a mezar yeri ricası

103 yaşındaki Memiş Dede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Bu yaşlı dedene Fatih’in oradan mezar yeri verirsen daha çok dua edeceğim" dedi.



Fatih'te yaÅŸayan 103 yaşındaki MemiÅŸ Balcı, “Fatih’e gelmek için Allah’a yalvardım. 30 sene Mecidiyeköy’de yaÅŸadım. Çok çileler çektim. Cuma namazlarını Fatih’te kılmazsam dertleniyorum, namazım kabul olmamış gibi hissediyorum.” dedi.

103 yaşındaki Memiş Balcı Fatih sevgisini, asırlık hayat hikayesini AA muhabirine anlattı.

MemiÅŸ Balcı, ilerlemiÅŸ yaşına raÄŸmen toplumsal ve dini konulara duyarlılık gösteriyor. Balcı edindiÄŸi kaynaklardan önemli gördüğü yazıları fotokopi çektirerek, esnafa ve gençlere dağıtıyor. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı gün Sakarya’da olduÄŸunu söyleyen MemiÅŸ Balcı “O gün meydana gidemedim, bana dert oldu ama Allah’a çok şükür muvaffak olamadılar.” diye konuÅŸtu. 

HAMALLIK VE İNŞAAT İŞÇİLİĞİ YAPTI

Küçük bir gazete arÅŸivi de olan Balcı, 1938 yılında henüz 20'li yaÅŸlardayken memleketi Rize’den Ä°stanbul’a geldiÄŸini söyledi. Asırlık hayatının oldukça çileli ve hareketli geçtiÄŸini kaydeden Balcı, hamallık ve inÅŸaat işçiliÄŸi yaparak geçimini saÄŸladığını ifade etti. 

FATİH'TE YAŞAMAK İÇİN ALLAH'A YALVARDI

Fatih’e aşık olduÄŸunu her fırsatta dile getiren MemiÅŸ Balcı, Fatih’e olan sevgisini ÅŸu sözlerle dile getirdi:

“Fatih’e gelmek için Allah’a yalvardım. 30 sene Mecidiyeköy’de yaÅŸadım. Çok çileler çektim. Cuma namazlarını Fatih’te kılmazsam dertleniyorum, namazım kabul olmamış gibi hissediyorum.”

SaÄŸlığı el verdiÄŸi ölçüde Fatih’i adım adım dolaÅŸarak her vakit namazını bir baÅŸka camide kılmaya çalıştığını vurgulayan MemiÅŸ Balcı, bundan lezzet aldığını belirtti. 

UZUN YAÅžAMANIN SIRRI: KALP KIRMAMAK

İlerlemiş yaşına rağmen ciddi bir sağlık sorunu olmadığını söyleyen Balcı, uzun yaşamanın sırrını maneviyata bağlayarak, şunları kaydetti:

“Bu zaman kadar kimsenin kalbini kırmadım. Elimden geldiÄŸi kadar fukaraya yardım ederim. Bir dairem var oÄŸluma verdim. Ben öldükten sonra fukaraya dağıtsın diye.” 

2. DÃœNYA SAVAÅžINDA ASKERDÄ°

Babasının İstiklal Harbi gazisi olduğunu, kendisinin de İkinci Dünya Savaşı yıllarında 3 yıl boyunca askerlik yaptığını ifade eden Memiş Balcı, Osmanlı Devleti'ne sevgisi dolayısıyla tarihe ilgi duyduğunu belirtti.

Kendisini bir ‘Osmanlı’ olarak tanımlayan Balcı, “Tarihe ilgim Osmanlı'dan gelir. Osmanlı Osmanlı idi. Åžimdi mezarlıklara gidip okuduÄŸum zaman oradaki yazıların silindiÄŸini görünce hüngür hüngür aÄŸlıyorum.” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

"ÖLDÜĞÜM ZAMAN CESEDİMİ RAHAT ALSINLAR"

Ölümün her an kendisine geleceÄŸine dair kanaatini ifade eden MemiÅŸ Balcı, “AkÅŸamdan Kuran-ı Kerim okuyup öyle yatıyorum. Biliyorsunuz bir insan öldüğü zaman ellerini yana baÄŸlarlar, aÄŸzını da baÄŸlarlar ben de öyle yatıyorum ki öldüğüm zaman cesedimi rahat alsınlar.” dedi. 

Son dileÄŸinin Fatih’te ölmek ve Fatih Camisi haziresine gömülmek olduÄŸunu dile getiren Balcı, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dan kendisine yardımcı olmasını istedi.

Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Sayın Reis-i Cumhurum; sana birkaç kelime söyleyeceÄŸim Allah rızası için. Ben Fatih’te oturuyorum. Ben Fatih’e seneler senesi gelmek için Allah’a yalvardım. Cenab-ı Allah da bana verdi. Cuma namazlarını Fatih’te kılarım. Ne olur bu yaÅŸlı dedene, 103 yaşındayım, Fatih’in oradan bana mezar yeri verirsen Reis-i Cumhur’um çok daha dua edeceÄŸim sana; ÅŸimdikinden daha fazla.

Cenab-ı Allah iÅŸlerini rast getirsin. Allah iÅŸlerini asan etsin. Görünür görünmez kazalardan belalardan hıfz-ı emin eylesin” 

Kaynak: Haber10

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.