Sosyal Medya

Güncel

Korucular artık kadrolu

Teröre karşı asker ve polisle omuz omuza mücadele eden koruculara müjde!



Van Güvenlik Korucuları ve Åžehit Aileleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Ayhan Kahraman, çözüm sürecinde kaldırılması gündeme gelen geçici köy korucularının özlük hakları, isim deÄŸiÅŸikliÄŸi ve 5 bin yeni kadroyla terörle mücadelede daha aktif hale getirileceÄŸini söyledi.

"ASKERLERİMİZİN ÖNÜNDEN GİDİYORUZ"

Yaklaşık 35 yıldır bölgede PKK ile mücadelede aktif rol alan ve bugüne kadar binlerce ÅŸehit veren güvenlik korucularının verilen haklardan memnun olduÄŸunu dile getiren Van Güvenlik Korucuları ve Åžehit Aileleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Kahraman, “Gece gündüz, kar kış demeden askerlerimizle ve özel harekatçılarımızla bütün operasyonlara katılmaktayız. Biz korucular 22 ilde bölgenin coÄŸrafik yapısını iyi bildiÄŸimiz için askerlerimizin önünden giderek operasyonlarda aktif rol almakta ve terörle mücadeleye devam etmekteyiz. Bu uÄŸurda 2016 yılı içerisinde yaklaşık olarak 44 arkadaşımızı ÅŸehit verdik. Bu da bizlerin terör örgütü PKK ile ne kadar aktif mücadele ettiÄŸimizin bir göstergesidir. Ä°nÅŸallah yeni kadro, isim ve statümüzle bu anlamda çok daha aktif olarak rol alacağız” dedi.

“ARTIK GÃœVENLÄ°K KORUCULARI DA TABANCA TAÅžIYABÄ°LECEK”

Çözüm sürecinde koruculuk sisteminin kaldırılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Kahraman, şunları söyledi:

“Çözüm sürecinde koruculuk sistemi kalktı kalkacak derken, devlet terörle mücadelede korucuların ne kadar elzem olduÄŸunun farkına varmış olmalı ki bu süreçte 5 bin yeni kadro bizlere verildi. Daha düne kadar korucularımız emekli olduklarında 280 TL maaÅŸ alırken, bugün devlet yetkilerimizin gayretleri ile asgari ücret olan bin 300 lira maaÅŸ almaktalar. Daha önce korucularımıza 840 TL gibi bir maaÅŸ verilirken, ÅŸimdilerde maaÅŸları en düşük memur maaşına endekslenmiÅŸ durumda. Yine korucularımıza tanınan haklardan en önemlilerinden biri de silah ruhsat hakkıdır. Biliyorsunuz özellikle çözüm sürecinde savunmasız olan 13 arkadaşımız ÅŸehit edildi. BaÅŸkale ilçesinde geçtiÄŸimiz gün katledilen arkadaÅŸlarımız yine silahsızdılar. Çünkü arkadaÅŸlarımız uzun namlulu silahlarını kendileriyle taşımamakta ve sokak ortasında ya da evlerinin önünde alçakça saldırılarla ÅŸehit ediliyorlar. Bu sayede korucularımız da tabanca taşıyabilecekler.”

“35 YILDIR KORUCULARA VERÄ°LEN ‘GEÇİCÄ°’ VE ‘KÖY’ Ä°BARELERÄ° KALDIRILDI”

35 yıldır koruculara verilen ‘geçici’ ve ‘köy’ ibarelerinin kaldırıldığının altını çizen Kahraman, “Artık korucularımız ‘güvenlik korucusu’ olarak isimlendirildi. Onun için de ben buradan Sayın CumhurbaÅŸkanımıza, BaÅŸbakanımıza ve DışiÅŸleri Bakanımıza teÅŸekkür etmek istiyorum. Bunun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YENÄ° ALINACAK OLAN KORUCULARDA ARANACAK ÅžARTLAR

Yeni alınacak olan güvenlik korucularının da rastgele alınmayacağını kaydeden Kahraman, “Yeni kadroya alınacak olan korucularımızda askerlik ÅŸartı aranacak, ÅŸehit yakınları, emekli korucularımızın çocukları, bunların yakınlarına öncelik tanınacak. Herkes korucu olamayacak. Tabi bunların GBT’sinde kiÅŸisel bilgileri kadar her ÅŸeyleri araÅŸtırılarak özenle seçilecek. Her önüne gelen korucu olamayacak. Kısacası güvenlik korucularımızdan oluÅŸan özel timler olacak ve operasyonlarda en saflarda askerimiz ve özel harekatçılarımızla birlikte operasyonlarda aktif olarak yer alacaklardır” diye konuÅŸtu.

AYDA BİR DEFA JANDARMA BİRLİKLERİNDE EĞİTİM

Kahraman, ayda bir defa jandarma birliklerinden korucuların silahlı eÄŸitimleri ve denetlemeleri olacağını da dile getirerek, “Özet olarak yeni korucu profili eskisi gibi köylerinde nöbet tutan yaÅŸlılardan oluÅŸmayacak. Yeni korucu profili dinamik, genç, silah ve teçhizatlarıyla askerimiz ve polisimiz gibi eÄŸitimli ve donanımlı olacak”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.