Sosyal Medya

Güncel

Şakaydı ciddiye aldılar: 'Trump Pakistan doğumlu ismi Davut İbrahim Han'

Pakistan'da bir televizyon kanalı ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Pakistan'da doğduğunu, isminin Davut İbrahim Han olduğunu iddia etti.



Pakistan'ın haber kanalı Neo News, ABD'nin 'yeni baÅŸkanı' Donald Trump'la ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Haberde Trump'ın Pakistanlı bir ailenin çocuÄŸu olduÄŸu ve adının Davut Ä°brahim Han olduÄŸu öne sürülüyor. Ä°ddiaya göre küçük Trump ailesini bir trafikkazasında kaybetmiÅŸ.

Haber spikeri, "Ä°nanın ya da inanmayın baÅŸkan Donald Trump, Pakistan'da doÄŸdu, Amerika'da doÄŸmadı" iddiasında bulundu. Haber kanalı sarışın bir Ã§ocuk fotoÄŸrafı yayınlayarak bunun Trump'ın çocukluÄŸu olduÄŸunu öne sürdü.

Tuhaf teori Trump'ın ailesini trafik kazasında kaybetmesinin ardından Hint asıllı bir İngiliz yüzbaşı tarafından Londra'ya getirldiğini savunuyor. Daha sonra da evlat edinilen Trump'ın 1955'te ABD'ye götürüldüğü öne sürülüyor.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Twitter Ã¼zerinden haberi paylaÅŸarak tiye aldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, 70 yaşındaki Trump'ın çocukluÄŸunun geçtiÄŸi yıllarda renkli fotoÄŸraf teknolojisinin olmadığını belirtti. Buna karşılık veren kullanıcılar ise fotoÄŸrafın sonradan renklendirilmiÅŸ olabileceÄŸine dikkat çekti.

Trump, seçim kampanyasında uzun süre, Barack Obama'nın ABD topraklarında doÄŸmadığını öne sürerek, Hawaii doÄŸumlu siyasetçinin doÄŸum sertifikasının meÅŸruiyetini sorgulamıştı. Obama da bu yüzden Trump ile dalga geçmiÅŸti.

Trump, Eylül ayında yaptığı açıklamada ise Obama'nın ABD'de doğduğunu kabul ederek, iddialarını geri çekmişti.

ABD anayasasına göre, bir kiÅŸinin ABD BaÅŸkanı olabilmesi için 35 yaşını doldurması, 14 yıl ABD'de yaÅŸaması ve doÄŸduÄŸunda Amerikan vatandaşı olması gerekiyor. Ancak anayasada "doÄŸduÄŸunda Amerikan vatandaşı olma" ÅŸartının tanımı yer almıyor. ABD BaÅŸkanı Barack Obama, doÄŸum kayıtlarına göre ABD toprağı olan Hawaii'de dünyaya geldi. Trump'ın iddiası doÄŸru olsaydı Obama'nın baÅŸkanlığı hukuki tartışmalara yol açabilirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.