Sosyal Medya

Güncel

TUSKON'daki tehdidi alkışlayanlar deşifre oldu

TUSKON Mart 2014'teki programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehdit edildiği sırada alkışlayanların sırrı çözüldü. Savcılık isimleri tek tek tespit etti.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün finans yapılanmasının başında yer alan ve Olağanüstü Hal'in ilanından sonra kapatılan TUSKON'un firari başkanı Rızanur Meral'in Mart 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiği küstah videosunun kaydına ilişkin inceleme tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde kurdurduğu ekip görüntüleri inceleyerek toplantıya katılan işadamlarını tek tek tespit etti.

KÄ°MLER ALKIÅžLADI?

TUSKON'un skandal genel kurulunda ilk sıralarda skandal konuÅŸmaları alkışlayanlar arasında halen tutuklu ya da hakkında yakalama kararı bulunanMustafa Özkara, Hacı Boydak, Mustafa Günay, Fuat Özbekli, Osman Reis, Mehmet ÖksüzoÄŸlu, Tacettin NeÄŸiÅŸ, Mehmet Kasım Fincan, Ahmet Küçükbay, Osman Dolar, Ahmet Ahıskalı, Rahmi Bıyık, Ahmet CiÄŸer, Cahit Durmaz, Kadir TopbaÅŸ'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı gibi birçok isim bulunuyor.

Ä°Åž KADINLARIDA VARDI

Rızanur Meral'in konuÅŸmasını dinleyenler arasındaki iÅŸkadınları da dikkat çekti. Kayıtlarda Efsane Turan, Nalan Erpolat, Saime Yıldız, Yüksel NalbantoÄŸlu, Rana Tezcan, Aysel Tanka'nın da konuÅŸmaları alkışladığı tespit edildi.

FÄ°RARÄ° MERAL NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

17-25 Aralık darbe giriÅŸiminin ardından 1 Mart 2014'te yapılan 5. Genel Kurulu'nda konuÅŸan TUSKON BaÅŸkanı firari Rızanur Meral, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Paralel Yapı'nın inlerine girileceÄŸi demecine gönderme yaparak, "Yakın bir gelecekte kimlerin inlerde yaÅŸadığını kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde, kimlerin asıl olduÄŸunu herkes görecek"demiÅŸti.

Hükümeti ve Erdoğan'ı adeta tehdit eden Meral, bu sözleri ile 17/25 Aralık darbe girişimini de sahiplenirken, o skandal sözlerin ardından salonda bulunan ve elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen yüzlerce işadamı Meral'i dakikalarca ayakta alkışlamıştı.

Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.