Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'nin yeni anayasa teklifi MHP'ye iletildi!

AK Parti'nin anayasa taslak metni resmen MHP'ye iletildi, ortak komisyon kurulacak. Bahçeli, teklifte "Cumhurbaşkanı" tanımı olduğunu açıkladı.



Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşmenin ardından, AK Parti anayasa taslak metnini MHP'ye resmen iletti. Buna göre iki parti ortak komisyon kuracak.

Yaklaşık 25 maddeden oluşan metin, MHP tarafından incelendikten sonra iki parti kurmayları arasında müzakereler başlayacak.

BAŞBAKAN YILDIRIM AÇIKLAMIŞTI

BaÅŸbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ile yaptıkları görüşmede alınan kararı bildirmiÅŸ ve "MHP ile anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini yapacağız ve baÅŸkanlık sistemini getireceÄŸiz" ifadelerini kullanmıştı.

DEVLET BAHÇELİ DESTEK VERMİŞTİ

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli de BaÅŸbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından, "Olumlu geçen görüşme güzel geliÅŸmelere vesile olacak"açıklamasını yapmıştı. 

BAHÇELİ: CHP NAZ ETMEMELİ

Öte yandan partisinin grup toplantısında konuÅŸan MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "AK Parti'nin metni tarafımıza iletildi. Süratle Genel Kurul'a getirmeyi umuyoruz. CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifini biz de görelim diyorsa el ele, ülkeyi fiili durumdan kurtaralım" diye konuÅŸtu.

"METİNDE CUMHURBAŞKANI İFADESİ GEÇİYOR"

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, anayasa teklifinde "CumhurbaÅŸkanı" tanımı olduÄŸunu açıkladı.

Bahçeli, "Metinde 'cumhurbaÅŸkanı' ifadesi geçiyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.