Sosyal Medya

Güncel

'Ananas' şifresi çözüldü

Aylarca konuşulan FET֒nün ananas mesajıyla ilgili sır perdesini kalkıyor: Afrika’dan ananas kolileri içinde yurda sokulan altın ve elmaslar Koza A.Ş’nin madenlerinde aklandı.



15 Temmuz darbe giriÅŸimiyle ilgili yürütülen FETÖ/PYD soruÅŸturmasında, Fetullah Gülen’in talimatıyla TUSKON tarafından 2000 yılında baÅŸlatılan Afrika açılımıyla, örgütün ve elmas kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı.  FETÖ’cü iÅŸadamlarının Afrika ülkelerinden yasadışı yollardan getirdiÄŸi altın ve elmasların Koza Altın Ä°ÅŸletmeleri A.Åž üzerinden aklandığı anlaşıldı.

MASAK BELGELEDÄ°

Mali Suçları AraÅŸtırma Kurulu (MASAK)’ın hazırladığı raporda da Altın Koza A.Åž’nin bir ton cevherden elde ettiÄŸi altın miktarını 4.93 gram ile 6 gram gibi gösterdiÄŸi yer aldı. Türkiye’nin altın üretiminde dünyada 22. sırada yer aldığına dikkat çekilen raporda, dünyanın en önemli maden ocaklarında bile cevher verimliliÄŸinde ton başına 1.30 gram ile 1.68 gram arasında altın elde edilebildiÄŸi hatırlatıldı. MASAK raporunda Güney Afrika’da en derin kazı yapılan Rand arazisinde bu rakamın ton başına 2.5 gram civarında olduÄŸu vurgulanmıştı. Örgütün Afrika’dan kaçak olarak getirdiÄŸi altını piyasada gerçek fiyatına satamayacağından ve takibe takılmamak için FETÖ’nün firari finansörü Akın Ä°pek’in sahip olduÄŸu Altın Koza A.Åž.’ de üretilmiÅŸ gibi gösterdiÄŸi anlaşıldı. Åžirketin toplanan himmet paralarının aklanması için kullanıldığı da Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın yürüttüğü soruÅŸturmaya konu olmuÅŸtu.

GÄ°ZLÄ° TANIK KONUÅžTU

2015 yılında BÄ°MER’e baÅŸvurarak FildiÅŸi Sahili’nden altın ve elmas getirdiÄŸini anlatan bir iÅŸadamı,  uluslararası kaçakçığı ortaya çıkarmıştı. Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın ifadesine baÅŸvurduÄŸu iÅŸadamının anlattıklarından FETÖ’nün Afrika ülkelerinden kaçırdığı altınları ‘ananas’ olarak gösterdiÄŸi belirlendi. Ä°ÅŸadamı tanık koruma programı kapsamına alındıktan sonra verdiÄŸi ifadede FETÖ’nün uluslararası kara para kaynağını da anlattı. Star’ın bulup konuÅŸtuÄŸu ‘Deniz’ Kod isimli gizli tanık, “Afrika’dan getirilen altın dolu valizler havaalanında boÅŸaltılarak içerisine ananas konuluyordu” dedi. Gizli tanık Deniz’in verdiÄŸi bilgiler üzerine soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Ä°ÅŸte FETÖ’nün iÅŸadamları üzerinden yaptığı altın ve elmas kaçakçılığının bilinmeyenleri...

TEHDÄ°T EDÄ°LDÄ°M

FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in kalp krizi sonucu hayatına kaybeden iÅŸadamı Mustafa Koç’a ananas gönderdiÄŸine dair ses kayıtlarının internete düşmesinden sonra, örgütün kendisini konuÅŸmaması konusunda tehdit ettiÄŸini anlatan gizli tanık Deniz’, “Çünkü örgüt adına elmas ve altın getirenlerden biri de bendim. Ankara plakalı siyah bir arabada iki kiÅŸi yanıma gelip ‘çoluk çocuÄŸun var, sakın konuÅŸma’ dediler. Bunun üzerine ilk önce BÄ°MER’e yazdım, sonra savcılık ifademe baÅŸvurdu. Tüm detayları anlattım” diye konuÅŸtu.

TALÄ°MAT GÃœLEN’DEN

Terör ve Örgütlü suçlar Bürosu’nca baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında iki sefer ifadesine baÅŸvurulan gizli tanık Deniz, “Fetullah Gülen’den ‘Afrika’ya açılın’ diye talimat geldi. Onların yönlendirmesi ile FildiÅŸi Sahili’nde Abidjan’a gittim. Tüm baÅŸvuru ve vize iÅŸlemlerini Afrika Genç Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi hazırlıyordu. Abidjan’da örgüte ait Åžafak Okulları’nın Müdürü Ä°brahim Arıöz bizi karşıladı. Bize neler yapabileceÄŸimize yönelik bazı raporlar verdiler ve bazı seçenekler sundular. Bende elektronik ve bilgisayar üzerine çalışmaya karar verdim. Ä°lk giden iÅŸadamları arasındayım. Ä°ÅŸler bir süre sonra yürümedi. 160 bin dolar kaybettim” dedi.

ALÄ° FUAT YARDIM ETTÄ°

FildiÅŸi Sahili’ndeki ticari iliÅŸkilerini noktalama kararı aldığını belirten Deniz, yaÅŸananları ayrıntılarıyla anlattı: “Dönmeden önce Åžafak Koleji Müdürü Ä°brahim Arıöz bana bazı emanetler olduÄŸunu ve Türkiye’ye götürmem gerektiÄŸini söyledi. Bana hizmete ait altın ve paradan bahsetti. Başıma bir iÅŸ gelip gelmeyeceÄŸimi sordum. ‘Merak etme Ali Fuat Bey havaalanında her ÅŸeyi ayarladı. Hiçbir sıkıntı olmayacak. Hem sen de burada çok zarar ettin, 80 bin dolar alacaksın, hiç olmazsa zararının bir kısmını karşılar’ dedi. Abidjan’da ve Atatürk Havalimanı’nda adamları ayarlamışlardı. Ali Fuat beyin (2007-2011’de Ä°stanbul Ä°stihbarat Åžube Müdürlüğü ve Ä°stihbarat’tan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Ali Fuat Yılmazer) kim olduÄŸunu sonradan öğrendim.” 

İÇİNDEKİLER DEĞİŞTİRİLDİ

Arıöz’ün sorulması halinde valizlerde ananas olduÄŸunu söylemesini tembih ettiÄŸini anlatan Deniz’, “Ä°ki büyük boy valizin içine külçe altınlar bezlere sarılarak konuldu. Elmasları ise siyah bir kese içinde elime verdi, cebime koydum. Abidjan Havaalanı’nın giriÅŸinde iki kiÅŸi bizi karşıladı. Valizleri onlara teslim ettik. Ä°brahim Arıöz’le vedalaşıp uçaÄŸa bindim. Ä°stanbul’a indikten sonra beni yine iki kiÅŸi karşıladı. ‘Bir emanet var sizde’ dediler. Cebimdeki elmasları verdim, valizleri ise görmedim. Bana ‘yarın gelip valizleri alırsınız’ dediler. Ertesi gün gidip aynı valizleri aldım, içinden ananas çıktı. Valizler aynı içindekiler deÄŸiÅŸmiÅŸti. Havaalanında içini deÄŸiÅŸtirdiler” diye konuÅŸtu.

SES KAYITLARI ÇIKMIŞTI

1 Kasım 2013 tarihinde FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen ile üst düzey bir örgüt yöneticine ait ses kaydı internete düşmüştü. “Uganda’dan ananas gelmiÅŸ” diye baÅŸlayan tapelerde geçen ‘ananas’ın, ‘elmas’ olduÄŸu gündeme gelmiÅŸti. FETÖ’nün iÅŸadamlarına gönderdiÄŸi ‘ananaslar’ CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından de gündeme getirilmiÅŸ ve eleÅŸtirilmiÅŸti.

KOZA A.Åž. AKLADI

FildiÅŸi Sahilleri’ne Akın Ä°pek’in adamlarının gidip geldiÄŸini anlatan gizli tanık Deniz, “Gana’ya da gidiyorlardı. Bu altınlar Koza Altın A.Åž. üzerinden aklanıyordu. Altın orada çok ucuz. Ä°brahim Arıöz’ün bana vaat ettiÄŸi 80 bin dolar da ödenmedi. Kendisini aradım ‘merak etme seni bulur verirler’ ifadesini kullandı. Ancak bir daha ona ulaÅŸamadım. Ä°srail’e gittiÄŸini öğrendim. O süreçte ben bunlardan iyice soÄŸudum ve kopuÅŸum o süreçte baÅŸladı” dedi.

Kaynak: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.