Sosyal Medya

Coğrafyamız

Zindanda kutlu direniÅŸ

Ümmetin ilk kıblesine canı pahasına “Sahip” çıkan Şeyh Raid Salah’a ümmetin “Sahip” çıkması gereken günler..



Ä°ÅŸgal ettiÄŸi topraklarda yıllardır Müslümanları katledenKudüs sokaklarında ezanı bile yasaklayan, Gazze’ye yardım götürmeye çalışan aktivistleri katleden, Orhan Buyruk’a sebepsiz yere günlerce iÅŸkence yapan “kural tanımaz Siyonist Ä°srail”, haksız yere tutukladığı Filistinlilere zindanlarda baskı ve zulüm politikasını devam ettiriyor. DireniÅŸin medar-ı iftiharı Kudüs Muhafızı Åžeyh Raid Salah’ı da altı aydır esir tutuyor.  Zindanda da zulme sessiz kalmayan Raid Salah, kutlu direniÅŸini burada da sürdürüyor. 
 

KUDÃœS’TE EZAN DAHÄ° YASAKLANMAYA ÇALIÅžILIYOR...

Filistin topraklarını iÅŸgal ederek bir “çete devleti” kuran Ä°srail, Filistin direniÅŸine karşı her alanda baskı ve zulüm politikasını sürdürüyor. Yıllardır Filistinlileri katledip yerini yurdunu gasp ederek iÅŸgal birimlerini geniÅŸleten, Kudüs sokaklarında ezanı bile yasaklayan, ambargo ve abluka altındaki Gazze’ye yardım götürmeye çalışan gemilere bile baskın düzenleyip aktivistleri alıkoyarak sınırdışı eden, Orhan Buyruk’a sebepsiz yere günlerce iÅŸkence yapan Siyonist Ä°srail, direniÅŸin medar-ı iftiharı Kudüs Muhafızı Åžeyh Raid Salah’ı altı aydır esir tutuyor. Bi’ru’s-Seba zindanında esir tutulan 1948 Filistin Ä°slâmi Hareketi Lideri Raid Salah, sesini ümmete daha gür duyurmak için direniÅŸe baÅŸladı. 
 
Filistin topraklarını iÅŸgal ederek bir “çete devleti” kuran Ä°srail, Filistin direniÅŸine karşı her alanda baskı ve zulüm politikasını sürdürüyor. Yıllardır Filistinlileri katledip yerini yurdunu gasp ederek iÅŸgal birimlerini geniÅŸleten, Kudüs sokaklarında ezanı bile yasaklayan, ambargo ve abluka altındaki Gazze’ye yardım götürmeye çalışan gemilere bile baskın düzenleyip aktivistleri alıkoyarak sınırdışı eden, Orhan Buyruk’a sebepsiz yere günlerce iÅŸkence yapan Siyonist Ä°srail, direniÅŸin medar-ı iftiharı Kudüs Muhafızı Åžeyh Raid Salah’ı altı aydır esir tutuyor. Bi’ru’s-Seba zindanında esir tutulan 1948 Filistin Ä°slâmi Hareketi lideri Raid Salah, sesini ümmete daha gür duyurmak için direniÅŸe baÅŸladı.
 

HÃœCRELERDE FÄ°ZÄ°KSEL VE PSÄ°KOLOJÄ°K BASKI

AVUKAT Muhammed Ä°ÄŸbariyye, dün Salah’ı ziyaret ettiÄŸini ve kendisine Ä°srail hapishanelerinde mahkûmlara yönelik muameleyi protesto etmek amacıyla açlık grevine baÅŸlama kararı aldığını ilettiÄŸini söyledi. Ä°ÄŸbariyye, hapishane idaresinin Salah’ın açlık grevine baÅŸlamaması için tek kiÅŸilik hücresine ilk defa kitap giriÅŸine izin verdiÄŸini ancak Salah’ın açlık grevinde ısrarcı olduÄŸunu kaydetti. Salah’ın açlık grevi kararı almasına “Hapishane idaresinin tutuklulara yönelik muameleleri, hücre hapsinde olanlara kitap yasağı getirilmesi, Salah’ın tutuklu bulunduÄŸu 6 ay süresince 10 defa odasının çok titiz bir ÅŸekilde aranması ve bu süre içinde yazmış olduÄŸu 4 kitaba el konulmasının” sebep olduÄŸu belirtildi. Ä°ÄŸbariyye, Salah’ın esaret ÅŸartlarının “zor” olmasına raÄŸmen maneviyatının yüksek ve saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu dile getirdi.
 

HÜCRELERDE FİZİKî VE PSİKOLOJİK BASKI

Avukat Muhammed Ä°ÄŸbariyye, dün Salah’ı ziyaret ettiÄŸini ve kendisine, Ä°srail hapishanelerinde mahkûmlara yönelik muameleyi protesto etmek amacıyla direniÅŸe geçeceÄŸini ilettiÄŸini söyledi. Salah’ın bu kararının ardından tek kiÅŸilik hücresine ilk defa kitap giriÅŸine izin verildiÄŸini ancak Salah’ın ısrarcı olduÄŸunu kaydetti.
 

SÄ°YASÄ° Ä°NTÄ°KAM POLÄ°TÄ°KASI

Ä°srail Parlamentosu Knesset’teki Arap Milletvekili Ãœsame es-Sa’di de, esir tutulduÄŸu Bi’ru’s-Seba 1948 Filistin Ä°slami Hareketi Lideri Raid Salah’a destek çaÄŸrısında bulundu. Salah’ın yargılanmasının “siyasi bir intikam ve Araplara uygulanan sistematik bir politika” olduÄŸunu belirtti.
 
Ä°srail Parlamentosu Knesset’teki Arap milletvekili Ãœsame es-Sa’di de, esir tutulduÄŸu Bi’ru’s-Seba zindanında açlık grevine baÅŸlayan 1948 Filistin Ä°slami Hareketi lideri Raid Salah’a destek çaÄŸrısında bulundu. Salah’ın yargılanmasının “siyasi bir intikam ve Araplara uygulanan sistematik bir politika” olduÄŸunu belirten Sa’di, açlık grevine baÅŸlayan Salah’a destek çaÄŸrısı yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.