Sosyal Medya

Dünya

Fransa OHAL'i bir kez daha uzatacak

Fransa Başbakanı 2017'ye kadar uzatılan olağanüstü halin cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla bitirilemeyeceğini söyledi.



Fransa'da BaÅŸbakan Manuel Valls 130 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Paris terör saldırılarını anma etkinliklerinin ardından olaÄŸanüstü hali uzatmayı planladıklarını açıkladı.

Ä°ngiliz yayın kuruluÅŸu BBC'ye röportaj veren BaÅŸbakan Manuel Valls, Fransa'da 23 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleÅŸecek cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerine kadar OHAL'in uzatılacağını duyurdu.

Fransa OHAL'i bir kez daha uzatacak

"SEÇİMLERE OHAL ALTINDA GİRECEĞİZ"

"Demokrasiyi korumak için önlem almak gerekiyor, seçimlere OHAL altında gireceÄŸiz" diyen BaÅŸbakan Valls, Paris ve Nice saldırılarının kendisi de dahil olmak üzere tüm ulusu kalıcı olarak etkilediÄŸini belirtti.

DAEŞ tarafından gerçekleşen ve 84 kişinin öldüğü Nice saldırısının ardından 6 ay süreyle Ocak 2017'ye kadar uzatılan OHAL'in seçim kampanyalarının başlayacağı yılbaşından itibaren uzatılması bekleniyor.

Fransa OHAL'i bir kez daha uzatacak

PARLAMENTONUN ONAYI GEREKÄ°YOR

Fransız yasalarına göre, Cumhurbaşkanının 1 kez uzatabildiği OHAL kararının tekrar alınabilmesi için parlamentonun onayı gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.