Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak Parlementosu'ndan Türkiye'ye tehdit: 'Askeri müdahalede bulunulacakmış''

Ankara ile Bağdat arasındaki Başika krizini çözmeye yönelik diplomatik çabalar sürerken Irak Parlamentosu'ndan tehdit geldi.



Irak Parlamentosu Savunma Komitesi'nin kıdemli üyesi Ulusal Güvenlik eski Danışmanı Muvaffak El Rubai, "Türkiye'yi caydırma yönelik diplomatik yolların tükenmesi durumunda Irak hükümetinin Türk askeri varlığına karşı askeri müdahalede bulunacağını" iddia etti.

''ASKERÄ° MÃœDAHALEDE BULUNACAK''

Ä°raqiNews'a göre, Irak'ın önde gelen Åžii siyasetçilerinden El Rubai, Irak parlamentosunun kısa bir süre önce yapılan oturumlarda Musul'un sınırlarını korumaya ve yabancı müdahaleyi önlemeye yönelik kararların aldığını belirterek "Türkiye'yi caydırmaya yönelik tüm diplomatik yollar tükeniyorsa eÄŸer, Irak hükümeti, Ankara'nın ülkenin egemenliÄŸine yönelik tecavüzlerini caydırmak amacıyla askeri müdahalede bulunacak" gibi ağır ifadeleri kullandı.

EL RUBAÄ°'DEN TEHDÄ°T

Bu arada, BaÄŸdat'ın muhaliflerinin de katılımıyla Musul konferansının düzenlenmesine deÄŸinen El Rubai, "Türkiye'nin Irak hükümetinin bilgisi veya onayı dışındaki bir Musul'u kurtarma konferansının sponsorluÄŸunu yapmasının ateÅŸle oynamaktır"iddiasında da bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.