Sosyal Medya

Güncel

Doğan Grubunun TRT ile alıp veremediği ne?

Diriliş Ertuğrul ekibine Altın Kelebek ödül töreninde yapılan saygısızlık, basit bir "hata" mı yoksa birilerinin kuyruk acısı mı?!



Diriliş Ertuğrul, dün akşamki Altın Kelebek ödül töreninde "En İyi Dizi" kategorisinde birinci oldu. Başta dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ olmak üzere oyuncu ekibi sahneye davet edildi. Ne olduysa o andan sonra oldu. Reyting rekortmeni dizinin ne yönetmenine ne de oyuncu kadrosundan herhangi bir isme iki kelam etme fırsatı verilmeden, kulisin yolu gösterildi.

Sahneye çıkan hemen herkese mikrofon uzatılırken DiriliÅŸ ErtuÄŸrul ekibine bu yapılan en hafif tabiriyle saygısızlıktı. Mehmet BozdaÄŸ da kulise geçer geçmez ödülü iade ettiÄŸini duyurdu, bir de açıklama yaptı.

Ekranları başında bu rezalete şahit olanların da tepkisi gecikmedi. Özellikle sosyal medyada programın sunucuları Okan Bayülgen ve Pelin Akil Altan'a tepki yağdı. Peki ama bu durum, basit bir hatadan mı kaynaklandı yoksa birileri böyle mi uygun gördü!

DALGA GEÇER GİBİ..

YaÅŸanan skandalın ardından tekrar sahneye gelen Okan Bayülgen, gelen tepkiler üzerine, dalga geçer gibi, sözde bir 'özür' konuÅŸması yaptı. Bayülgen,"Bazı hatalar yapmıyor deÄŸiliz, örnekse DiriliÅŸ ErtuÄŸrul Dizisi ilk ödül alan iÅŸlerden birisiydi. Bu konuyla ilgili tembihlediÄŸimiz bir hostesimiz tarafından alelacele çekilip götürüldü. 

TeÅŸekkür etme imkanı bile bulamadılar. Bu açıdan bense DiriliÅŸ ErtuÄŸrul'u hiç seyretmediÄŸim için kendilerine söz vermek istiyorum diziyi bundan sonra her gün seyredeceÄŸim! O gün yayınlanmasa bile ben ekran başında olacağım ve DiriliÅŸ ErtuÄŸrul'u bekleyeceÄŸim. Ama çok reyting alan çok güzel bir dizi. DiriliÅŸ ErtuÄŸrul'u ben de seyretmek istiyorum! Siz de DiriliÅŸ ErtuÄŸrul'u seyredin.

Ve DiriliÅŸ ErtuÄŸrul'un yapımcı ve senaristi Sayın Mehmet BozdaÄŸ ve Yönetmeni Metin Günay'dan ben DiriliÅŸ ErtuÄŸrul'u ÅŸu ana kadar seyretmediÄŸim için özür dilemek istiyorum. Ayrıca da programın baÅŸladığında DiriliÅŸ ErtuÄŸrul'u konuk olarak alacağım" açıklamasında bulundu, ama ne açıklama...

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK!

Kendisini ÅŸimdilerde televizyonculuÄŸun duayeni mertebesinde gören, bu konuda söz söyleme yetkinliÄŸinde gören bir ismin, bugüne kadar halkın büyük teveccühünü kazanmış, reyting rekorları kırmış ve birçok ödüle layık görülmüş olan böylesi bir yapıma ilgisiz kalmış olmasını, "hiç izlemedim" demesini, kulisteki tepki üzerine bu sözleri sarf etmesinin deÄŸerlendirmesini izleyici takdir edecektir.

Okan Bayülgen bu konuÅŸmayı yaptıktan sonra "skandalın farkına vardılar, tekrar sahneye davet edilecekler, hata düzeltilecek" diye beklerken sanki olan normalmiÅŸ gibi yayına devam edildi.

SAHNEDEKİ ÖDÜL, KULİSTE AYNEN İADE

YaÅŸanan skandal sonrası dizinin yapımcısı Mehmet BozdaÄŸ, "Ödül töreni sırasında siz izleyicilerimizi selamlama ve teÅŸekkür konuÅŸması yapmam engellenmiÅŸtir. Her ödül alan kiÅŸiye konuÅŸma hakkı verilirken, bizlerin bu hakkımızı kullanmamızın engellenmesini manidar buluyorum. Bu engellenmenin haklı baÅŸarımız ve siz izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduÄŸu inancıyla sahnede aldığımız ödülü  kuliste iade ettim.

Ayrıca Programın sunucusu Okan Bayülgen’in özür yerine Türkiye ve dünyada bu kadar ilgi gören ve siz deÄŸerli izleyicilerimizin takdirini kazanan dizimizi hiç izlemediÄŸini söyleyerek alaycı bir konuÅŸma yapması ve bundan sonra izleyeceÄŸini belirtmesini de nezaketten uzak bir davranış olarak deÄŸerlendiriyorum. Mümkünse dizimizi izlemesinaçıklamasında bulundu.

KUYRUK ACISI MI?

Bu yıl 43'üncüsü düzenlenen, yani aradan geçmiş neredeyse yarım asır, eşek yüküyle para harcanmış bir organizasyonda öylesi bir skandal için "hata" denilip geçilebilir mi yoksa birileri böyle mi istedi?!

Aynı grubun yazarlarından ve Altın KelebeÄŸi pek bir önemseyen Cengiz SemercioÄŸlu’nun yazılarına baktığımızda TRT’ye karşı saldırgan bir üslup kullandığı açıkça görülüyor.

TRT’nin uluslararası medya alanında Türkiye’nin sesini daha gür duyurmak adına yaptığı giriÅŸimleri dahi iflas lekesi ile karalamaya yeltenen bir üsluptan bahsediyoruz.

Cengiz SemercioÄŸlu bir yazısında TRT World gibi dünya çapında yapılmış bir yatırımın bütçesiz ve sıkıntısız yapılabileceÄŸini düşündüğünden olsa gerek, "TRT World kanalı ekonomik açıdan koskoca devlet televizyonunu iflas noktasına getirdi” diyerek TRT’de verilen emeÄŸi iflas gibi asılsız bir iddia ile okuyucu ile buluÅŸturdu.

TRT’de yaÅŸanan dönüşüm ve geliÅŸim sürecini hazmedemeyen SemercioÄŸlu’nun bir çok yazısında da, deÄŸiÅŸim ve geliÅŸim süreci yaÅŸayan TRT’ye karşı sürekli eleÅŸtirisel yaklaşımı dikkat çekiyor.

Bu yazıların üstüne dün gece Altın Kelebek Ödülleri’nde yaÅŸanan rezalet de eklenince, sormadan edemiyoruz. TRT ile alıp veremediÄŸin ne ey SemercioÄŸlu ve ey DoÄŸan Grubu? 

Kaynak: h

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.