Sosyal Medya

Güncel

Batı, Merkel'in 'değerli yalnızlığı'na ağlıyor!

Kendini Batılı liberal değerlerin sahibi gören Avrupa, Amerika kalesinin düştüğüne inanıyor. Batı basınında son dönemde çıkan yazılarda, Merkel'e yapılan vurgular, 'liberal Batı'nın son kalesi!' olduğu yönünde



ABD seçimlerinde Trump'ın seçilmesi, İngiltere'nin Brexit kararı, mülteci sorunu ve Avrupa'da güçlenen aşırı sağcı partiler.. Batılı araştırmacılara göre, Batı değerleri son politik gelişmelerden dolayı büyük tehlike altında.

Trump'un kazanması, Batı değerlerini birlikte temsil eden ABD ile ve Avrupa Birliği'nin birlikteliğini, tehlikeye soktu. Yapılan son yorumlar, Merkel'i, yeni dünyada 'bu kalenin kuşatma altındaki son temsilcisi..' olarak anlatmaya yönelik.

Trump'a açıkça karşı olan ve sonra da yanlı politikalarından dolayı özür dileyen ABD'nin en önemli gazetelerinden New York Times'da bir yazı kaleme alan Alison Smale, Almanya'nın dünya değerler sistemindeki mücadelede daha da yalnızlaştığını belirtti. Smale, "Avrupa kendi içerisinde daha da bölünmeye başladı. Almanya birçok sorunla baş etmeye çalışıyor. Büyümedeki düşüşler, mülteci akını, öfkeli milliyetçiler, İtalya ve İspanya'daki siyasi kırılganlık, Brexit krizi ve hepsinden önemlisi Trump'ın gelişi ve NATO değerlerini sorgulamaya başlaması... Avrupa'da yaşananlar her zamandan daha problemli. Ve yaşanan her problem Merkel'in ve Almanya'nın yükünü arttırıyor." ifadelerine yer verdi.

"MERKEL, AVRUPA SORUNLARINDAN BAÅžINI KALDIRAMIYOR"

Alison Smale ayrıca Almanya Başbakanı Merkel'in Avrupa sorunlarından başını kaldıramadığına vurgu yapıyor. Yakın çevresinin de buna işaret ettiğini belirten NYT yazarı Smale "Merkel artık daha savunmacı ve göçmen krizi sonrası siyasi olarak zayıflamış durumda" vurgusunu yaptı.

AVRUPA'NIN SORUNLARI ALMANYA'NIN SIRTINDA

Süddeutsche Zeitung yazarı Stefan Kornelius de "Merkel, Batı'nın son kalesi olarak ayakta kalıyor. Avrupa'daki sorunların hepsi bu duvara yaslanmak istiyor. Bu onu hem güçlü hem de zayıf kılıyor" ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN ZAFERÄ° MERKEL'E EN BÃœYÃœK DARBE OLDU

Alison Smale New York Times gazetesindeki yazısında ayrıca, Trump'ın zaferinin Merkel'e en büyük darbe olduğunu belirtiyor. Clinton ile çok yakın ilişkiler geliştiren Merkel'in endişeleri daha da büyüdüğü öne sürülüyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.