Sosyal Medya

Güncel

Mahmutbey Gişelerdeki serbest geçiş sistemi açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde 20 Kasım



Brifingin ardından ziyaretiyle ilgili bilgi veren Arslan, "Bugün Çamlıca’da yapmakta olduÄŸumuz kulenin inÅŸaatını ziyaret ettik. ArkadaÅŸlardan brifing aldık. Süreçleri deÄŸerlendirdik. Süreçleri hızlandırarak bitirmek adına ve günün sonunda sıkıntı yaÅŸamamak adına neler yapmamız gerektiÄŸini, iÅŸ programımızı gözden geçirdik. Hızlandırılmış ÅŸekilde inÅŸallah bu iÅŸi devam ettireceÄŸiz" dedi. 
 
HEDEF GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAK
 
Bakan Ahmet Arslan, konuÅŸmasının devamında yapılan proje ile ilgili bilgi verdi: "Biz Çamlıca’daki görüntü kirliliÄŸini ortadan kaldırmak, çelik direklerin üzerinde olan vericileri bir yerde toplamak, Ä°stanbul’un siluetine de katkı koyacak yeni bir inÅŸaattan bahsediyoruz. Yaklaşık 220 metrelik betonarme olmak üzere 365 metrelik bir kulemiz olacak. Bu kulenin 160’ıncı metrelerinde iki tane seyir terası, 170’inci metrelerinde iki kat restoranlar olacak. Toplam 49 katlık bir inÅŸaattan bahsediyoruz. Böylece biz Ä°stanbul’un siluetine bir ilave katkı saÄŸlamış olacağız. Hem de Ä°stanbul’a gelen misafirlerin bu kuledeki seyir teraslarını kullanarak Ä°stanbul’daki mekƒnların her tarafını görebilmelerini saÄŸlayacağız. Sadece bu mekƒna günde 10- 15 bin turist çekerek, yılda da 4 - 4,5 milyon turistle Ä°stanbul’da hizmet vermek ve böylece bir katma deÄŸer oluÅŸturmak istiyoruz. Ama asıl amacımız bu projede bütün televizyon ve radyo vericilerinin bir noktada toplandığı, bir noktada yayıp yapıldığı bir sisteme kavuÅŸturmak." 
 
Arslan, yaklaşık 3 ay önce de inÅŸaatı ziyaret ettiÄŸini belirterek, "Yüzde 11’lik bir ilerleme saÄŸlanmıştı. Ancak bugün itibariyle yüze 25 inÅŸaatta ilerleme saÄŸlamış durumdayız. BulunduÄŸumuz noktadan aÅŸağıya doÄŸru 21 metrelik bir temeli var bu inÅŸaatın. Bu 21 metrelik kısmı bitti. Hedefimiz önümüzdeki Haziran başında Ä°stanbullulara burayı kazandırmış olmak" diye konuÅŸtu.
 
TRAFÄ°K YÃœZDE 30 RAHATLAYACAK
Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, Mahmutbey giÅŸelerinde yaÅŸanan trafik yoÄŸunluÄŸuyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: "Herkesin malumu özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun baÄŸlantısındaki otoyolu da açtıktan sonra kendi trafiÄŸini de oluÅŸturmuÅŸ oldu, Mahmutbey’de çok ciddi bir sıkışıklık var. Ä°stanbullular, bu konuda çok muzdarip. Biz yaklaşık 1,5 ay önce Ä°stanbullulara Kasım sonu, Aralık başına kadar Mahmutbey giÅŸelerini serbest geçiÅŸ sistemine geçireceÄŸimizi ve böylece trafiÄŸi yüzde 30 rahatlatmış olacağımızı söylemiÅŸtik. 20 Kasım’da yani 1 hafta sonra Mahmutbey giÅŸelerini ’Serbest geçiÅŸ sistemine’ kavuÅŸturarak giÅŸeleri ortadan kaldırmış olacağız. Böylece giÅŸelere gelen araçların hem yavaÅŸlamasına engel olacağız hem de ÅŸerit deÄŸiÅŸtirmeleri ortadan kaldıracağız. Ä°nÅŸallah o trafikte yüzde 30 rahatlama saÄŸlamış olacağız. Oradaki çalışma arkadaÅŸlarımız da Ä°stanbulluların bu sorunu çözmek adına gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar."KonuÅŸmanın ardından inÅŸaat alanını gözlemleyen UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan, ziyaretini tamamlayarak oradan ayrıldı. 
 

 

DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.