Sosyal Medya

Güncel

Terör örgütüne darbe üstüne darbe: 9 terörist öldürüldü, 7'si teslim oldu

Irak’ın kuzeyi Zap bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 9 terörist öldürüldü. Şırnak ve Hakkari ise 7 terörist teslim oldu.



Bölücü terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe. Türk Silah Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyi Zap bölgesinde saldırı hazırlığındaki teröristlerin vurulduÄŸu belirtildi. Açıklamada, Irak’ın kuzeyi Zap bölgesinde keÅŸif ve gözetleme unsurları tarafından tespit edilen ve hudut hattındaki üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduÄŸu belirlenen bölücü terör örgütü mensubu 9 teröristin ise etkisiz hale getirildiÄŸi vurgulandı.  
 
TSK'dan yapılan açıklamada ayrıca yurt içinde ve Irak’ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 6 teröristin Şırnak’ın Silopi ilçesinde , 1 teröristin de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduÄŸu ifade edildi.
 
GÃœROYMAK'TA 3 SIÄžINAK Ä°MHA EDÄ°LDÄ° 
 Bitlis'in Güroymak ilçesindeki operasyonda, el yapımı patlayıcı  yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat imha edildi. Operasyonda  teröristlere ait 3 sığınakta, 74 metre uzunluÄŸunda kablo, akü, dokuz adet pil ve  yaÅŸam malzemesi bulundu. Van Gürpınar'da bölücü terör örgütü mensuplarınca terk edilmiÅŸ bir  araçta yapılan kontrolde 1 kalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 5 ÅŸarjör, 2 el bombası, 100  gram patlayıcı, 1 el telsizi, 1 el dürbünü, 1 lazer metreli dürbün, 2 USB bellek,  bir top kablo ve yaÅŸam malzemesi bulundu. Araç imha edildi. Ãœlke genelinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları  belirtilen 20 kiÅŸi gözaltına alındı. 
 
Ä°HA
 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.