Sosyal Medya

Dünya

Fransa, OHAL'i cumhurbaşkanlığı seçimleri için uzatmak istiyor

Fransa Başbakanı Valls, ülkedeki olağanüstü halin son turu Mayıs 2017'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini de kapsayacak şekilde uzatmayı planladıklarını açıkladı.



BBC’ye konuÅŸan Fransa BaÅŸbakanı Manuel Valls, Paris saldırılarının yaÅŸandığı gece ilan edilen ve Ocak 2017'ye kadar uzatılan olaÄŸanüstü halin, cumhurbaÅŸkanlığı seçimi dolayısıyla gereken güvenlik önlemler nedeniyle sona erdirilmesinin ÅŸimdilik mümkün olmadığını söyledi.
 
‘BÄ°RKAÇ AY DAHA OHAL ÅžARTLARINDA YAÅžAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Valls, “Birkaç haftaya cumhurbaÅŸkanlığı seçimi nedeniyle halk mitingleri baÅŸlayacak. Demokrasimizi de korumak zorundayız. Evet, birkaç ay daha olaÄŸanüstü hal ÅŸartları içinde yaÅŸamaya devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu. Öte yandan Valls, Fransa’da 13 Kasım saldırıları gibi organize bir saldırı olasılığının azalma eÄŸiliminde olduÄŸunu da kaydetti. Fransa'da cumhurbaÅŸkanlığı seçimi, 23 Nisan ve 7 Mayıs 2017 tarihlerinde iki turlu gerçekleÅŸecek.
 
NE OLMUÅžTU?
 
Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo’ya 7 Ocak 2015'te yapılan ve 11 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırının ardından, 13 Kasım 2015'te Paris ve Saint-Denis’de pek çok farklı noktada yapılan saldırılarda 130 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Fransa'da en son büyük terör saldırısı ise 14 Temmuz Milli Gün kutlamaları sırasında Nice’te yapılan ve 86 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırı olmuÅŸtu.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.