Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD'nin kirli 'Fırat Kalkanı' oyunu!

Ahrar'uş Şam'ın Lideri Hamavi, ABD'nin Türkiye ile direniş grupları arasında fitne çıkarmak istediğini söyledi.



Türkiye'nin baÅŸlattığı Fırat Operasyonu, bölgede PYD ve DAEÅž üzerinden kontrol saÄŸlamaya çalışan güçlerin planlarını bozdu. 

Özgür Suriye Ordusu'nun yanı sıra, bölgedeki diÄŸer direniÅŸ kuvvetleri de operasyona destek veriyor. 

Suriye'deki en büyük muhalif gruplarından olan Ahrar'uş Şam, Fırat Kalkanı'da destek verdiklerini söyledi.

Timetürk'ten Muhammed Ä°kbal Köse, Ahrar'uÅŸ Åžam Lideri Ebu Yahya Hamavi ile Suriye'de durum üzerine bir röportaj yaptı. 

Ropörtajda bölgede yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan da bahsedildi. Operasyonun PKK ve DAEŞ'in planlarını bozduğunu belirten Hamavi, ABD'nin ise bu süreci baltalamak istediğini söyledi.

'OPERASYONA DAHÄ°LÄ°Z'

Ahrar'uş Şam lideri şöyle konuştu:

''Fırat Kalkanı Operasyonu, o bölgede fiilen savaş dışı ve atıl kalmış grupları tekrar operasyonel hale getirdi. Bu operasyon, PKK ve IŞİD projelerini durdurdu. Evet, biz Ahrar'uş Şam olarak askeri anlamda bu operasyona dahiliz. Hassaten bölgedeki insanlarımızla operasyona askeri katılım gösteriyoruz.''

'ABD'NÄ°N Ä°KÄ° PLANI'

Operasyonun amacının PYD ve DAEÅž'in planlarını bozmak olduÄŸunu belirten Hamavi, ABD'nin ise bu amacı saptırma peÅŸinde olduÄŸunu söylerek, ''Konu ABD askerleri olduÄŸunda ise temas edilmesi gereken iki nokta var. ABD, Fırat Kalkanı operasyonunu asli mecrası olan ve hem DAEÅž projesi hem de PYD iÅŸgaline dair planları bozan temel hedeften saptırmak istiyor. Bu nedenle merkeze sadece DAEÅž'i koydu.'' ifadelerini kullandı. 

'FİTNE ÇIKARMAK İSTEDİLER'

Hamavi, bölgedeki direniş gruplarının ABD'yi istemediğini, ABD'nin de bunu bildiğinden operasyonu baltalamak adına operasyona katılmak istediğine dikkat çekti. Hava sözlerini şöyle sürdürdü:

''İkinci hedef ise Türkiye ile devrimci gruplar arasında fitne çıkarmaktı. Devrimci grupların hiçbirisi bölgede ABD'yi istemiyor. Bu durum operasyonu durdurabilir. Operasyon, neticesi itibariyle küresel güçlerin, Suriye topraklarını parçalama projesini de durdurdu. Mesela PYD, Afrin'e doğru yürüyecekti. Fırat Kalkanı sonrası bu zemin tamamen kayboldu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.