Sosyal Medya

Güncel

"Ey Erzurumlular, Vatanını seven yetişsin."

Tarihte "93 Harbi" olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Erzurum'da halk Topdağı'ndaki Aziziye Tabyaları'na yürüdü.



Tarih boyunca Anadolu'nun önemli bir kalesi konumunda bulunan Erzurum'da, genç, yaÅŸlı ve çocukların da aralarında bulunduÄŸu binlerce kiÅŸiyle, 139 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaÅŸandığı Aziziye Tabyaları'na saygı yürüyüşü düzenlendi.

Erzurum'da ecdada saygı yürüyüşü

ECDADA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Tarihte "93 Harbi" olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın en çetin muharebelerinin geçtiği Erzurum'da, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlikte binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla tabyalara "ecdada saygı" için yürüdü.

Erzurum'da ecdada saygı yürüyüşü

'EY ERZURUMLULAR! VATANINI SEVEN YETÄ°ÅžSÄ°N''

Kent merkezinden 4 kilometre uzaklıktaki Aziziye Tabyaları'na yapılan yürüyüş öncesi, sabah ezanının ardından tarihteki gibi cami hoparlörlerinden "Ey Erzurumlular, ey ahali. Moskof, Aziziye'yi bastı. Allah'ını seven, eli silah tutan herkes, askerlerimizin yardımına koÅŸsun. Vatanını seven yetiÅŸsin." Ã§aÄŸrıları yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 139 yıl önce Aziziye Tabyası'nın düşman işgaline uğradığını söyledi.

Erzurum'da ecdada saygı yürüyüşü

''HALKIN DESTEĞİYLE RUSLAR YENİLGİYE UĞRATILDI''

Olayı duyan Erzurumluların, camilerden okunan sela ve yapılan anonsların ardından genç yaÅŸlı her kesimin ellerine aldıkları alet ve silahlarla tabyaya doÄŸru yürüdüğünü ifade eden Sekmen, şöyle konuÅŸtu: "O tarihte halk genci ve yaÅŸlısıyla ordunun yardımına koÅŸmuÅŸtu. Rus ordusu burada halkın da desteÄŸiyle yenilgiye uÄŸratıldı. Biz o yılların anısına gençliÄŸimize, milletimize yeniden o ruhu yaÅŸatmak üzere 4 yıldır Valilik, sivil toplum örgütleri ve BüyükÅŸehir Belediyesi olarak bu organizasyonu düzenliyoruz. GençliÄŸimizin bunlardan haberdar olması lazım.''

Erzurum'da ecdada saygı yürüyüşü

TANKLARIN ALTINA YATTILAR

FETÖ'nün 15 Temmuz'da ülkeyi iÅŸgal etme giriÅŸiminde bulunduÄŸunu anımsatan Sekmen, 15 Temmuz gecesi Erzurum gibi Türkiye'nin tüm vilayetlerinde halkın ayaklandığını ve devletine sahip çıktığını hatırlattı. Sekmen, "Canları pahasına tankların altına yattılar. Silahlara mermilere göğüslerini siper ettiler ve bu ülkeyi dış güçlerin iÅŸgalinden korudular. Bu oyun bitmedi, bitmeyecek. Bunun için bizim güçlü olmamız ve uyanık olmamız lazım." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.