Sosyal Medya

Dünya

Mihail SaakaÅŸvili Ukrayna'da siyasi parti kuruyor

Odessa valiliği yapan sonrasında ise Ukrayna yönetimiyle anlaşamayan Mihail Şaakaşvili sonraki amacının siyasi oluşum kurmak olduğunu belirtti.



Geçen yıl Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna vatandaşlığına geçirilerek Odessa valiliği görevine getirilen, fakat daha sonra Ukrayna yönetimiyle anlaşmazlığa düşen ve bu hafta başında görevinden istifa ettiğini açıklayan Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, bundan sonraki amacının, yeni bir siyasi oluşum kurmak olduğunu söyledi.
 
SakaÅŸvili, Ukrayna’nın baÅŸkenti Kiev’de düzenlediÄŸi basın toplantısında, hedefinin, erken parlamento seçimlerinin yapılmasını saÄŸlamak olduÄŸunu dile getirdi.
 
Kurmaya hazırlandığı oluşum hakkında da bilgi veren Saakşvili, bu yeni oluşumda bir dönemden daha fazla süre görev yapmış milletvekillerinin, iki yıldan daha uzun süre devlette çalışmış kişilerin ve büyük işadamlarının bulunmayacağını belirtti.
 
Siyasi oluşum konusunda diğer partilerden siyasetçilerle müzakere yürütmeyeceğini ifade eden Sakaaşvili, kendisinin sadece halka başvuracağını dile getirdi.
 
KÄ°EV/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.