Sosyal Medya

Dünya

Steinmeier'in Türkiye gündemi başka

Son haftalarda Çavuşoğlu ile özellikle PKK meselesi üzerinden karşılıklı sert açıklamalarda bulunan Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, 15 Kasım’da Ankara’da olacak. Steinmeier’in ziyaretinde vize muafiyeti için devam eden görüşmeler, İncirlik’te Alman varlığının devamı ve PKK konusu da konuşulacak



Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın Al Jazeera’ye verdiÄŸi bilgiye göre  Alman DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Pazartesi akÅŸam saatlerinde Ankara’da olacak. Bu, 15 Temmuz sonrası Türkiye’nin seçilmiÅŸ hükümetiyle dayanışma göstermek adına yapılacak olan en üst düzey ziyaret olacak. Büyükelçi’nin verdiÄŸi bilgiye göre aynı zamanda darbe sonrası alınan önlemlerin ‘orantılı olması gerektiÄŸi’ de Steinmeier tarafından Ankara’da dile getirilecek.

Ekim sonu için planlanan ziyaret, ÇavuÅŸoÄŸlu’nun yurt dışı ziyaretleri ve ardından Steinmeier’in programı sebebiyle 15 Kasım’a ertelenmiÅŸti.

Steinmeier’in ziyaretinde vize muafiyeti için devam eden görüşmeler, Ä°ncirlik’te Alman varlığının devamı ve PKK konusu da konuÅŸulacak.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu Almanya'nın teröre destek verdiÄŸini söylemiÅŸ, Alman DışiÅŸleri Bakanı Frank Walter Steinmeier suçlamaları reddetmiÅŸti. Steinmeier, 8 Kasım’da Berlin’de "Bugün Türk mevkidaşımın Almanya'nın bir ÅŸekilde PKK'ya destek verdiÄŸi yönündeki iddialarını okudum. Öyle sanıyorum ki, Ankara da bunun tam tersinin doÄŸru olduÄŸu biliyor" demiÅŸti.

Son dönemde karşılıklı açıklamalarla gerilen iliÅŸkilerin olumlu yönde ilerlemesi için ziyaretin önemli olduÄŸunu belirten Büyükelçi Erdmann, Steinmeier’in bu açıklamasını bir kez daha yüz yüze dile getireceÄŸini belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.