Sosyal Medya

Güncel

Ä°zmir'de 100'den fazla kiÅŸi zehirlendi

İzmir’deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, yedikleri akşam yemeğinden zehirlendiği iddia edilen hastane ve sağlık çalışanları olmak üzere toplamda 100'e yakın kişi tedavi altına alındı.



BULANTI VE KUSMA BELÄ°RTÄ°LERÄ°
Edinilen bilgiye göre, olay Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ile Bozyaka EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde meydana geldi. Ä°ki hastaneye yemek ÅŸirketinden kadınbudu köfte, yoÄŸurt ve ıspanak dağıtıldı. Yemekleri yiyen hastalar ve saÄŸlık çalışanları bir anda rahatsızlandı. Bulantı, kusma ÅŸikayeti olan kiÅŸiler, teker teker hastanelerde tedavi altına alındı. Bazı kiÅŸiler ise bölgedeki çeÅŸitli hastanelere sevk edildi. Åžu ana kadar 100' yakın kiÅŸinin tedavi altında olduÄŸu, sayının artabileceÄŸi belirtildi.
 
"SAYI ARTABÄ°LÄ°R ENDÄ°ÅžE EDÄ°YORUZ"
Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, zehirlendiği düşünülen kişilerin tedavilerinin sürdüğünü ifade etti. Doğruyol, "Akşam yemeğinde kadınbudu köfte, yoğurt ve ıspanak yemişler. Sayı artabilir endişe ediyoruz. Yemeklerin özelleştirilmesiyle yemek kalitesi çok fazla düştü. Hastaların ve çalışanların sağlığı bize göre ikinci plana atılıyor. Bu duruma acilen çözüm bulunması gerekiyor" dedi.
 
Ä°ZMÄ°R/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.