Sosyal Medya

Dünya

Ä°srailli bakan hayal alemininde:

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Donald Trump’ın ABD’de başkan seçilmesiyle beraber Filistin Devleti’nin kurulmasına dair umutların son bulduğunu belirterek, "Filistin Devleti dönemi sona erdi." dedi.



Ä°srail EÄŸitim Bakanı Naftali Bennett, yaptığı yazılı açıklamada, “Trump’ın baÅŸkan seçilmesi Ä°srail’in, ülkenin güvenliÄŸine zarar veren ve ülkenin merkezindeki bir Filistin Devleti’nin varlığına dair fikrinden geri dönmesi için bir fırsattır. Bu, seçilmiÅŸ baÅŸkan Trump’ın tavrıdır ve seçim kampanyasında dile getirdiÄŸi bir mevzudur. Dolayısıyla bizim de bu yöndeki siyasetimiz açık ve net olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ä°srail hükümetinin koalisyon ortağı olan saÄŸcı Habayt Hayahudi (Yahudi Evi) Partisi’nin baÅŸkanı olan Bennett, Filistin sorununun çözümüne iliÅŸkin iki devletli çözüm önerisinin önde gelen karşıtlarından biri olarak biliniyor.

Öte yandan Ä°srail Adalet Bakanı Ayelet Shaked ise yaptığı açıklamada, ABD baÅŸkanı seçilen Trump’ı kutlayarak, Trump'ı, “Ä°srail’in gerçek dostu" olarak tanımladı.

Shaked ayrıca, Trump’ın seçilmesini ABD’nin Tel-Aviv’deki büyükelçiliÄŸinin Kudüs’e taşınması için bir fırsat olarak deÄŸerlendirdi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, daha önce Manhattan'daki Trump Tower'da bulunan konutunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüş ve başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını belirtmişti.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.