Sosyal Medya

Güncel

Trump İncirlik'i kapatır mı?

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu politikası, Obama ve öncesindeki kan emici başkanlardan pek farklı olacağa benzemiyor. ABD’nin Ortadoğu’daki işgallerinin ana karargâhı olan İncirlik Üssü’nün kapatılmasını beklemek bir yana Trump döneminde üssün daha da aktif kullanılmaya devam edileceği anlaşılıyor.



BaÅŸkanlık propagandası süresince Ä°ran’ı topa tutan, darbeci Sisi’nin Mısır’ını kutsayan, Filistinli çocukları teröristlere benzeten, SiyonistiÅŸgalci Ä°srail’e Kudüs’ü vaat eden Trump’ın döneminde de, OrtadoÄŸu’da huzur saÄŸlanamayacağı, çatışmaların daha da ÅŸiddetleneceÄŸi anlaşılıyor.  Ä°ÅŸgalci ABD’nin katliam ortağı Ä°srail’in güvenliÄŸini saÄŸladığı, bölge ülkelerini karıştırmak için kontrol kulesi gibi kullandığı Ä°ncirlik Ãœssü’nün, Trump döneminde daha da sıkı bir trafiÄŸe sahne olacaÄŸa benziyor. 
 
VAZGEÇİLMEZ OLARAK GÖRÜLÜYOR
Åžehit kanıyla sulanmış topraklarımızdaki utanç sebebi Ä°ncirlik Ãœssü, ABD’nin OrtadoÄŸuüzerindeki ÅŸer planlarını tasarladığı ve icraata geçirdiÄŸi ana karargâh olarak biliniyor. 1991’de Saddam Hüseyin’in yönetimindeki Irak’a baÅŸlatılan Körfez Harekâtı ve 2003’te baÅŸlayan kanlı Irak iÅŸgalindeki katliamlarda aktif olarak kullanılan Ä°ncirlik, ABD ve iÅŸgalci ortaklarının vazgeçilmez üssü olma özelliÄŸini koruyor.
 
TRUMP’IN ÖNCELİĞİ Ä°SRAÄ°L’Ä°N GÃœVENLİĞİ
İç çatışmalar, iÅŸgal ve terörle istikrarsızlaÅŸtırdığı OrtadoÄŸu’da huzursuzluÄŸu sürekli hale getirerek Ä°srail’in güvenliÄŸini saÄŸlayan ABD’nin, Trump’ın baÅŸkanlık edeceÄŸi bir sonraki aÅŸamadaki amacı, Büyük OrtadoÄŸu Projesi denilen Büyük Ä°srail’i kurmak olacak.
 
DEAÅž’I BAHANE EDÄ°P BÃœYÃœK Ä°SRAÄ°L’Ä° KURACAKLAR
Yeni baÅŸkan Donald Trump, daha önceki açıklamalarında DEAÅž terörünün ortaya çıkış nedeninin ABD’nin bölgedeki baskıcı politikaları olduÄŸunu söylemiÅŸ; Bush, Obama ve Clinton’un iÅŸgal politikasını topa tutmuÅŸtu. Trump, OrtadoÄŸu’daki kaosun baÅŸmüsebbibinin kendi ülkesi olduÄŸunu söylemesine raÄŸmen, mevcut iÅŸgal hâlinden vaz geçeÄŸine dair hiçbir iÅŸaret vermedi. Aksine DEAÅž’ın kökünü kazımaktan ve bunun için de Suriye’deki PKK’nın uzantısı terörist gruplara desteÄŸini artıracağından bahsetti. 
 
BÖLGE DAHA DA KARIŞACAK
Türkiye’nin ÅŸiddetle karşı çıktığı ve çatışma halinde olduÄŸu Suriye’nin kuzeyindeki bölücü gruplara Trump’un vereceÄŸi destek, bölgedeki karışıklığı daha da belirgin hale getirecek. Zira Trump’un baÅŸkanlığındaki ABD’nin hayali, DEAÅž’la mücadele bahane edilerek Türkiye’nin tüm tepkilerine raÄŸmen Suriye’nin kuzeyinde bağımsız Kürt devleti kurmak. 2003’te baÅŸlattığı kanlı iÅŸgalden bu yana destek verdiÄŸi, Musul operasyonuyla daha da güçlendirdiÄŸi Barzani eliyle Kuzey Irak’ta bağımsız bir Kürt devleti inÅŸa etmeye çok yakın. Türkiye’deki bölücü PKK terörüne verdiÄŸi desteÄŸi gizlemeye çalışan fakat her seferinde hain planları açığa çıkan ABD’nin, Türkiye topraklarında tasarladığı ‘Bağımsız Kürdistan’oluÅŸumu bu planın üçüncü aÅŸamasını oluÅŸturuyor. Son olarak Ä°ran’daki sosyalist kökenli ayrılıkçı Kürt grupları tahrik eden ABD, Büyük Ä°srail’in güdümündeki dört köşeli Büyük Kürdistan hayalini tamamlamaya çalışıyor. Yeni dönemde Trump’ın baÅŸkanlığındaki ABD’nin, OrtadoÄŸu’daki iÅŸgal planlarının ana üssünün yine Ä°ncirlik olacağı görülüyor.
 
Ä°NCÄ°RLÄ°K KAPATILSIN ORTADOÄžU HUZURA KAVUÅžSUN
Hukuk tanımaz insanlık düşmanı ABD, OrtadoÄŸu üzerine kurduÄŸu bütün hain planlarını Ä°ncirlik Ãœssü’nden yönetiyor. Irak ve Suriye üzerine binlerce sorti uçuÅŸu yaparak yüzbinlerce masum sivilin kanına giren ABD; Mısır, Ãœrdün, Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki Siyonist Ä°srail’in güvenliÄŸine tehdit oluÅŸturabilecek geliÅŸmeleri de buradan yakın takipte tutuyor.  Dünya barışının önündeki en büyük engel olan iÅŸgalci ABD ve ortaklarının Ä°ncirlik’ten kovulmadığı sürece OrtadoÄŸu’da kan, gözyaşı ve iÅŸgalin sona ermeyeceÄŸi gün gibi aÅŸikâr duruyor.
 
15 TEMMUZ’UN ANA KARARGÂHI Ä°NCÄ°RLÄ°K
15 Temmuz’da Türkiye’yi iÅŸgal edip parçalamaya yönelik hain darbe giriÅŸimindeki ana karargâhlarından biri de ABD’nin aktif olarak kullandığı Ä°ncirlik Ãœssü’ydü. Türkiye’de askeri darbe yapmaya çalışan hainler grubunun halkın üzerine ölüm yaÄŸdırdığı F-16'ların yakıt ikmali bu merkezden saÄŸlandı. Darbe giriÅŸiminden kısa bir süre sonra Türkiye’ye gelen ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford alelacele Ä°ncirlik’i ziyaret etmiÅŸ, iÅŸgalci komutanın bu telaÅŸlı ziyareti Ä°ncirlik’te saklanan ve darbe giriÅŸime karışan komutanları ABD’ye kaçırdığı yorumlarına sebep olmuÅŸtu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.