Sosyal Medya

Güncel

Donald Trump'ın başkanlığı ABD basınında

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın başkanlığını "sürpriz" olarak değerlendirdi. Başkanlık yarışında Demokrat Parti adayını desteklediğini açıklayan New York Times, yarışı Trump’ın kazanmasını “Var olan düzeni reddeden Trump ABD Başkanı seçildi” başlığıyla duyurdu.



"SÜRPRİZ BİR SONUÇ OLDU"
 
Trump’ın kampanyası boyunca, ayrımcı ve kışkırtıcı bir söylemle ABD demokrasisini ve kurumlarını hedef aldığını belirten New York Times gazetesi, “Sürpriz bir sonuç oldu” ifadesini kullandı.
New York Times ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu: “Sonuçlar sadece Hillary Clinton’ın inkarı anlamına gelmiyor, sonuçlar aynı zamanda siyasi mirası bir anda tehlikeye giren BaÅŸkan Barack Obama’yı da etkiliyor. Trump’ın zaferi, küreselleÅŸme ve çok kültürlülük sayesinde varlığı fark edilmeyen beyaz ve işçi sınıfın kurduÄŸu koalisyonun gösterisi oldu.”
 
"ABD'DE SESSİZ ÇOĞUNLUK KAZANDI"
 
Cumhuriyetçi Parti’ye yakınlığıyla bilinen Fox televizyon kanalı ise internet sitesinde yayınladığı haberde, “ABD’de sessiz çoÄŸunluk kazandı” ifadelerine yer verdi. Fox, Trump’ın daha önceki seçimlerde Demokrat partiyi desteklemiÅŸ birçok seçmenin oyunu da aldığını kaydetti.
Clinton’ın seçim sonuçlarının ardından konuÅŸma yapmamasını da eleÅŸtiren Fox, Clinton’ın dünkü çıkışıyla halkına sahip çıkacak bir baÅŸkan olamayacağını "kanıtladığını" söyledi.
 
"DESTANSI BÄ°R YENÄ°LGÄ°.."
 
Washington Post gazetesi ise Trump’ın ABD’nin yeni baÅŸkanı olarak seçilmesini “Trump, Clinton’ı destansı bir yenilgiye uÄŸratarak ABD’nin yeni baÅŸkanı seçildi" baÅŸlığıyla gördü.
 
"OBAMA'YA Ä°YÄ° BÄ°R DERS.."
 
Washington Post, “Amerikalılar sekiz yıllık ekonomik durgunluktan ve Washington’la aralarında iliÅŸki sorunundan duydukları rahatsızlıkla Trump’ı Beyaz Saray’a yolladılar.” ÅŸeklinde kaydetti. Gazete, “Trump’ın zaferi ülkenin geri kalanını unutan Washington’a verilen bir mesajdı ve BaÅŸkan Obama’ya verilmiÅŸ iyi bir ders oldu.” ifadelerine yer verdi.
Wall Street Journal ise Trump’ın haberinde anket ÅŸirketlerini ve ülkedeki yorumcuları hedef aldı. “ABD’deki kurumları hedef alan Trump, anket ÅŸirketlerini ve yorumcuları solladı” sözlerine yer veren Wall Street Journal, “Trump’ın yürüttüğü mültecileri ve uluslarası ticareti hedef alan ırkçı kampanya kendisini Beyaz Saray’a taşıdı.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Gazete ayrıca, Trump’ın seçim sonrasında yaptığı konuÅŸmada Amerika’daki bütün vatandaÅŸları kucaklayan konuÅŸmasından övgüyle bahsetti.
 
ZAFER TRUMP'IN
 
ABD'nin ünlü televizyon kanalı CNN, internet sitesilerinde seçim sonuçlarına dair yaptıkları haberde “Zafer Trump’ın” baÅŸlığını attı.
CNN, “Medya yıldızı Trump, ara eyaletlerde mükemmel bir baÅŸarı saÄŸlayarak ABD’nin yeni baÅŸkanı olmaya hak kazandı.” deÄŸerlendirmesini yaptı. Trump’ın zafer konuÅŸmasında yarışı kaybeden Clinton’dan övgüyle bahsetmesine dikkati çeken CNN'in, seçim öncesi haberlerine göre daha iyimser bir tablo çizdiÄŸi görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.