Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'ye göre darbeyi halk değil, ulusalcılar önledi!

Darbe girişimlerinde aradığını bulamayan FETÖ'cüler, halkın destansı direnişini görmezden gelip 'darbeyi ulusalcılar önledi' komedyası yazıyor.



Türkiye, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü cuntanın darbe ve işgal girişimine maruz kaldı. Halkın cesur direnişi, Batı destekli darbe girişimini püskürttü. Tankların önüne dikilen, üstüne çıkan, askerin elinden silahı çekip alan, ezcümle göğsünü siper eden halk, ülkesini, devletini ve seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı, şartlar ne olursa olsun koruma iradesinin dipdiri ayakta olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösterdi. "Vatan mevzubahisse gerisi teferruattır" anlayışıyla koyduğu irade, verdiği mücadele önce fotoğraflara sonra da hafızalara kazındı. Çanakkale ruhunun bir benzeri bu kez Yenikapı'da vücut buldu.

Yıllardır devletin kılcal damarlarına sızan FETÖ'cülerin birçoğu tutuklandı, bir kısmı da soluğu yurt dışında aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'inlerine gireceğiz" demişti, girildi. İçeride temizlik devam ederken, ihanet şebekesinin kaçan elemanları da, devletin soğuk nefesini enselerinde hissediyor; izleri sürülüyor. Örgütün Pensilvanya'daki elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için tüm deliller toplandı, ABD yakın ve sıkı markaja alındı. O darbe gecesinden bugüne aradan geçen yaklaşık 4 aylık sürecin kısa özeti böyle..

Yapılan hesapları, hazırlanan tuzakları milletin cesaret ve ferasetiyle bir bir bozan iradeye karşı ÅŸimdilerde yeni operasyonların yapılmaya çalışıldığı gözlerden kaçmıyor. Darbe giriÅŸimi öncesi 'manÅŸet kardeÅŸlikleri'ni, sonrasında da birtakım Kemalist eski askerlerin ekranlarda boy gösterip Balyoz-Ergenekon maÄŸduriyeti edebiyatı yaptıklarına, hemen hepsinin FETÖ'nün ne kötü, kalkıştığı darbe giriÅŸiminin de cinnet olduÄŸunu söylediklerine ÅŸahit olduk.

Mealen söyledikleri "bize bunlar yapılmasıydı, bu darbe olmazdı". Söz FETÖ’nünki dahil bütün darbeleri önleme tedbirlerine geldiÄŸinde ise birtakım rahatsızlıklar yaÅŸadıklarını da gördük.

KİM DOST KİM DEĞİL, GÖRDÜK

Avrupa Birliği (AB) ile müzakereler yürüten bir NATO ülkesi, tarihinin en sinsi darbe girişimine maruz kaldığında hem Batı başkentleri hem de Batı medyası derin bir sessizliğe bürünmüştü. Ne darbeyi kınayabilmişler ne de "seçilmiş hükümetin yanındayız, geçmiş olsun" diyebilmişlerdi. Batı, darbe girişimi sonrası üç maymunu oynasa da, o gece ve izleyen günler, Türkiye'nin dostunu-düşmanını ayan beyan görmesini sağlamıştı.

ErdoÄŸan'a "diktatör", "Hitler" benzetmesi yapan Batı'nın "anlı ÅŸanlı" medyası, ÅŸimdilerde bir baÅŸka algı operasyonuna çanak tutuyor. FETÖ'ye sayfalarını defalarca açan, Türkiye karşıtı bildirilerini yayınlayan, ilanlarını çarÅŸaf çarÅŸaf basan gazeteler, bu kez FETÖ'nün tetikçilerini baÅŸ köşelere taşıyor. Ä°ÅŸte o isimlerden biri, FETÖ kaçaklarından eski Today’s Zaman muhabiri Mahir Zeynalov, Amerikan Huffington Post haber sitesinde yayınlanan yazısında, "Darbeyi Perinçek grubu önledi" diye yazdı.

FETÖ'NÜN 'ULUSALCILAR ÖNLEDİ' KOMEDYASI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın 15 Temmuz’da gerçekleÅŸen darbe giriÅŸimini önlemek için iÅŸbirliÄŸi yapma ÅŸansı olan tek grubun Perinçek grubu olduÄŸunu iddia eden Zeylanov, “Rusya yanlısı” diye tarif ettiÄŸi "Perinçek grubu"nun ordu ve bürokrasi içinde çok sayıda takipçisi olduÄŸunu iddia etti. ErdoÄŸan’ın Putin’e Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili özür mektubu göndermesinde de bu grubun etkili olduÄŸunu öne sürdü.

Perinçek Grubu’nun 15 Temmuz gecesi darbenin parçası olmayacağını açıklamasıyla darbe planının suya düştüğünü iddia eden Zeynalov, “Perinçek grubunun orduyu desteklerini çekmeye zorlayarak darbeyi engellediÄŸi ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan’ın Türk ordusunun içindeki Rusya yanlısı grup olmasaydı darbenin baÅŸarılı olacağını çok iyi bildiÄŸini yazan Zeynelov, Batı’nın ÅŸu anda ErdoÄŸan’ın otoritesi için yakın dostu Putin’den daha ciddi bir tehlike oluÅŸturduÄŸunu öne sürdü.

Putin’in ErdoÄŸan ülkeyi yakıp yıksa da onu sorgulamayacağını iddia edilen yazıda, Batı’nın darbe giriÅŸimini isteksizce kınadığı, fakat Rusya’nın ErdoÄŸan’ı ilk arayan ve desteÄŸini belirten ülke olduÄŸu, darbe giriÅŸiminin alaÅŸağı edilmesinde kilit rol oynadığı belirtildi.

DARBEYİ KİM ÖNLEDİ

Darbe gecesi bir takım çevrelerin havayı kokladığı, duruma göre vaziyet aldığı artık bilinen bir gerçek. Özellikle Batı'nın , darbe gerçekleşmeyince büyük bir sukutu hayale uğradığı da malum. Ancak Batı destekli FETÖ'cü cuntanın kalkıştığı darbe girişimini, tanklara karşı gövdesini koyan, şapkasını alıp gidenlerden farklı olarak, milletin iradesine sahip çıkan Erdoğan'ın "Lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır" anlayışının, ulusal ve yerel medyanın demokrasinin yanındaki tavrının ve ordu içerisindeki Ömer Halisdemir gibi vatan evlatlarının engellediğini bilmeyen mi var!

BUNA KILÇIK ATMAK DENİR

Danıştay saldırısından MİT krizine, 17/25 Aralık yargı darbesi girişiminden 15 Temmuz'a bir türlü istediğini alamayan, Erdoğan'ı deviremeyen Batı, emellerinden vazgeçmiş değil. Şimdi de Yenikapı ruhunu dinamitlemek, ordu içerisinde de "şucu bucu" taktiğiyle ikilik çıkarma peşinde.

FETÖ ile ele geçirdiÄŸini zannettiÄŸi silahlı kuvvetlerin hala yurt dışında operasyon yapabiliyor olması, Irak ve Suriye'de oyuna dahil olması, Washington'da yapılan hesapları Ankara'da bozulması kabul edilebilir gözükmüyor. Ordu içerisine ikilik sokulması, "FETÖ yoksa sen varsın"  gazının verilmesi  gibi durmuyor mu? 'Darbeyi sen engellediÄŸine göre parsayı da sen toplamalısın, hadi yürü göreyim seni' çabası olmasın sakın.

Darbe gecesi ülkenin büyük bir badire atlattığı, deyim yerindeyse uçurumun kenarından dönüldüğü, yadsınacak deÄŸil. Bu tehlikenin püskürtülmesindeki destansı mücadele, sadece bir isme ya da bir kesime mâl edilemez. O gece 7'sinden 70'ine bu topraklara sadakatle bağı herkes, bu vatan, bu ülke ve bu bayrak için sokaktaydı. Hain kurÅŸunlara hedef oldu, vuruldu, gazi oldu, vuruldu ÅŸehit oldu. Son söz: Bu darbeyi ne ulusalcılar, ne Kemalistler ne de Rusya önledi; bu darbe giriÅŸimini halkın feraseti, cesareti ve mücadelesi önledi.

Kim bu Zeynalov?

GazeteciliÄŸe Los Angeles Times’da baÅŸladı, daha sonra Today’s Zaman’da muhabirlik yaptı ve Zaman gazetesi 2016’da kapanana kadar orada çalıştı. Aynı zamanda 2013 yılından beri Al Arabiya’da ve Huffington Post’ta yazıyor.

Kaynak: haber10

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.