Sosyal Medya

Coğrafyamız

Taliban'dan Trump'a çağrı

Afganistan'da bulunan ABD askerlerini çekme konusunda ikili söylemlerde bulunan ABD'nin yeni başkanı Trump'a Taliban grubundan çağrı yapıldı



Amerika'daki seçimleri Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın kazanmasının ardından Taliban'dan ülkedeki Amerikan askerlerini geri çekmesi çağrısı yapıldı.

Çağrıda " Mesajımız sadece Amerikalıların değil diğer bütün ulusların bağımsızlık ve egemenliğini sağlayan bir politika taslağı yapılmasıdır" denildi. Çağrıda Amerika'nın Afganistan'daki tüm askerlerini geri çekmesi gerektiği" belirtildi.

Eski Başkan Barack Obama'nın çizgisinde ilerleyen Demoratların adayı Hillary Clinton'da selefi gibi Afganistan'da bulunan Amerikan askerlerinin bölgedeki varlığının devamı yönünde bir politika izleyeceğini açıklamıştı. Clinton ile ülke dışındaki Amerikan askerlerinin varlığı konusunda tamamen zıt düşüncelerde olan Trump'ın Afganistan konusunda ne yapacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Seçim kampanyalarında ABD’nin Afganistan’ı 2001’de iÅŸgal etmesini korkunç bir hata olarak niteleyen Trump, Pakistan’ın nükleer tehdidine karşı Afganistan’da asker tutulmasının gerekli olduÄŸunu da söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.