Sosyal Medya

Güncel

Kati Piri: "İlişkileri dondurmak Türkiye'ye vereceğimiz tek yanıt"

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, "İlişkileri dondurmak Türkiye'ye vereceğimiz tek yanıt" dedi.



Avrupa BirliÄŸi (AB) ilerleme raporunun açıklanması beklenirken, Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri açıklamada bulundu.

"İLİŞKİLERİ DONDURMAK VERECEĞİMİZ TEK YANIT"

Piri, "Ä°liÅŸkileri dondurmak vereceÄŸimiz tek yanıt" ifadelerini kullandı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi de, Avrupa BirliÄŸi'ne üye 28 ülkenin dışiÅŸleri bakanlarının önümüzdeki hafta, Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasınıtartışacaklarını yazdı.

Gazetenin, adını açıklamadığı üst düzey iki yetkiliye dayandırdığı habere göre, Pazartesi günü Brüksel'de yapılacak toplantı öncesi birliğe üye ülkeler arasında bir bölünme de söz konusu.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, bazı ülkeler, mültecilerin geri kabulü anlaÅŸması ve IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi etkileyeceÄŸi gerekçesiyle, "müzakereleri durdurma" kararına mesafeli duruyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in "İdam cezasını geri getirmediği takdirde Türkiye ile anlaşmaları sonlandırmak büyük bir diplomatik hata olur" sözlerinin de yer aldığı haberde, Çarşamba günü yayımlanacak İlerleme Raporu'nun taslağına ilişkin de ayrıntılar bulunuyor.

Wall Street Journal'in bazı detaylarını açıkladığı taslağa göre, Türkiye, 2015 yılı ile kıyaslandığında, hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü ve insan hakları konusunda geriye gitti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.