Sosyal Medya

Güncel

Helikopteri PKK mı düşürdü!

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında 5 Temmuz’da düşen helikopterle ilgili ortaya atılan iddialar ve şüphelere ilişkin, “Müşterek kaza raporu, dinlediğimiz tanık beyanları, olay yerinden elde ettiğimiz görüntüler, helikopterin içerisinden elde ettiğimiz görüntüler bu konudaki şüphelerimizin boş olduğunu ortaya çıkardı” dedi.



ASLA YAPILMAMALIDIR
Giresun Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya gelen Giresun Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ozan Kaya, daha evvel görev yaptığı yerlerde olduÄŸu gibi basınla iÅŸ birliÄŸi içinde olmaya çalıştığını belirtti. “Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir” diyen Kaya, “Demokrasi kendi içerisinde sınırsız özgürlük diye bir kavramı kabul etmediÄŸi için basının da özgürlük alanının da ilkelerinde olması gerektiÄŸini ve özgürlük alanının sınırlı olması gerektiÄŸini düşünüyorum. Basın elbette kiÅŸilerin masumiyet kaidesi veya kendini savunma hakkının ihlali niteliÄŸinde asla yayın yapmamalıdır” ifadelerini kullandı.
 
ART NÄ°YET
Art niyetli kişilerin basın mensubu gibi gözüküp devlete ve millete saldırdığını ifade eden Kaya, şöyle devam etti:
 
“Maalesef bugün eline bir kalem alan basın mensubu oluyor, fotoÄŸraf makinesi alan basın mensubu oluyor ve bunun arkasına sığınmak suretiyle art niyetini basın camiasının mensubuyum diye kullanıyor. Aslında fikri, zikri basın mensubu olmak deÄŸil, bir ÅŸekilde bir fotoÄŸraf makinesi, kalem ve boynuna astığı kartla basın mensubuyum diye devlete, millete saldırıyor. Ä°ÅŸte basın camiasının bu insanları kendisi içerisinde elemesi lazım. Dolayısıyla bugün Giresun’da mahalli medya ile iliÅŸkilerimizin iyi olması sebebi bu insanların ilkeli davranması, gerçek habercilik yapıyor olması, teyit etmeden herhangi bir ÅŸekilde duyduklarıyla iÅŸ yapmamaları, bu nedenle ikili ve iyi iliÅŸkilerimizin devam edeceÄŸini düşünüyorum.”
 
ŞÜPHELER BOŞ ÇIKTI
7 kiÅŸinin ÅŸehit olduÄŸu, 8 kiÅŸinin de yaralandığı helikopter kazasıyla ilgili soruÅŸturmanın devam ettiÄŸini anımsatan Kaya, “İçerisinde eski bölge komutanı Mustafa DoÄŸru’nun da olduÄŸu helikopter, 5 Temmuz tarihinde Alucra ilçesi Tohumluk köyü yakınlarında düştü. Biz olayı her yönüyle soruÅŸturma durumundaydık, zira kafalarda bir soru iÅŸareti olabilir miydi? Yani söz konusu helikopterin düşmesi terör örgütleriyle bir baÄŸlantısı olabilir mi? PKK terör örgütü veya diÄŸer sol örgütler ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün söz konusu helikopterin düşürülmesinde bir payı olabilir miydi ÅŸeklinde bir deÄŸerlendirme yapmak durumundayız. Çünkü biz soruÅŸturma makamları olarak bu helikopterin düşmesine şüpheli bir olay gözüyle baktık. Fakat ÅŸuana kadar yaptığımız incelemelerde, ki bu netleÅŸince bunu kamuoyuyla da paylaşırız, herhangi bir ÅŸekilde bu helikopter dış bir etkenle düştüğü tespiti bulunamadı. Zira müşterek kaza raporu, dinlediÄŸimiz tanık beyanları, olay yerinden elde ettiÄŸimiz görüntüler, helikopterin içerisinden elde etiÄŸimiz görüntüler bu konudaki şüphelerimizin boÅŸ olduÄŸunu ortaya çıkardı. Ancak alamadığımız ifadeler var, henüz kiÅŸilerin tedavisi devam ettiÄŸi için ulaÅŸamadığımız ifadeler var. O ifadeleri de temin ettiÄŸimiz zaman bunu bir kararla kamuoyuna duyuracağız” diye konuÅŸtu.
 
Kazada eşi ve kızını kaybeden eski Giresun Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru, FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
GÄ°RESUN/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.