Sosyal Medya

Güncel

Tokat'ta deprem meydana geldi!

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Reşadiye'de saat 18.55'te 3,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, yerin 11,20 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.
 
KANDİLLİ: MERKEZ ÜSSÜ BAŞÇİFTLİK
BoÄŸaziçi Ãœniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü'nün verilerine göre saat 18.55'te merkez üssü Tokat'ın Başçiftlik ilçesi olan 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 5 kilometre derinlikte gerçekleÅŸen deprem ilçe merkezi ve yakın köylerde hissedildi. Sarsıntı ile birlikte bazı kiÅŸiler sokaklara çıkarken, ilk belirlemelere göre deprem hasara yol açmadı. 
 
Öte yandan, Antalya'nın Kumluca ilçesinde de saat 18.48'de 3,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, yerin 30 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.
 
TÃœRKÄ°YE'DEKÄ° SON DEPREMLER
Dünyada her saniye çok sayıda deprem meydana gelmektedir. Bunların bir kısmını ancak hissedebiliyor. Ancak gelişen teknoolji sayesinde tüm sarsıntılar kayda alınmaktadır. Türkiye'de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.
 
Türkiye'de yaşanan depremlerin nerede ve nasıl gerçekleştiğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.