Güncel
FBI ve CIA bölündü: ABD'de darbe korkusu
FBI ve CIA içinde bölünmüşlük ve rahatsızlık var. Karanlık güçler harekete geçti; kontrolden çıkıp bir şeyler yapmalarından korkuluyor.
ABD'de haftalardır süren başkanlık yarışında artık sona gelindi. Yoğun, yorucu ve kırıcı bir seçim kampanyasının ardından son sözü artık seçmen söyleyecek; sandıklar açılmaya başlandı bile. İlk gelen bilgilere göre Demokrat aday Hillary Clinton önde..
Clinton'un başı kampanya sürecinde en çok sağlık sorunları, e-mail skandalı ve büyük şirketlerle olan ilişkilerine yönelik soru ve sorunlarla boğuşmak zorunda kaldı.
Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise cinsel taciz ve vergi suçlamaları, göçmenlere karşı Meksika sınırına duvar, Müslümanların ülkeye girişini yasaklama planlarına dair söylemleri nedeniyle yoğun şekilde eleştirildi.
Halk kitleleri ve kameralar önünde bunlar yaşanırken arka planda çok daha büyük bir güç mücadelesinin yaşandığına dair bilgiler geliyor. Adayları soğuk soğuk terleten konuların da arka plandaki o güçlü ve karanlık eller tarafından idare edildiği belirtiliyor.
Seçimleri izlemek üzere ABD'de bulunan HaberTürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, dün "Bugüne kadar karşılarında bir gazeteci gördüklerinde durmadan ülkemizdeki(Türkiye'deki) iç karışıklıklardan, darbeden bahsetmeyi alışkanlık haline getirmiÅŸ bu insanlara ilk kez “Ãœlkenizde iç savaÅŸ veya darbe olur mu?” diye sorabiliyorum. Bu keyfi yaÅŸayabildiÄŸim için gerçekten de mutluyum." diye yazmıştı.
Bunun sadece kendi gözlemi olmadığını hemen herkesin bu durumu bildiğini belirten Turgut durumu "Ülke öylesine bölünmüş ve taraflar birbirlerine karşı o kadar kindarlar ki her an her şey olabilir havası yaygın üstelik eller de tetikte." şeklinde tarif etmişti.
Ãœlke kamuoyunda ve Beyaz Saray'ın koridorlarında kim kazanırsa kazansın, ülkeyi bir kaosun beklediÄŸi ÅŸeklinde bir havanın hakim olduÄŸunu belirten Serdar Turgut, "Deniliyor ki Hillary yemin ederken elini koyacağı Ä°ncil’den elini çektiÄŸi an o ele kelepçe vurulacak ve soruÅŸturmalar baÅŸlayacak. Hillary’yi baÅŸkanlığında bir gün bile rahat bırakmaya niyetleri yok Cumhuriyetçilerin." bilgisini paylaÅŸtı.
başta Federal Soruşturma Bürosu FBI olmak üzere, devlet kurumlarında da bir bölünmüşlük olduğunu, Hillary Clinton hakkında e-mail skandalıyla ilgili soruşturmanın önce başlatılıp sonra "suç unsuru yok" kararı verilmesinde de bu bölünmüşlük ve güç mücadelesinin etkili olduğu belirtiliyor.
ABD'de darbe olur mu olmaz mı papatya falı açılırken konuyla ilgili olarak ÅŸu tespitini paylaÅŸtı Turgut: Bence Amerika’da bir ordu darbesi olmaz ama baÅŸka bir ÅŸeyler gayet tabii ki olabilir. Bunun bile kuralları yazılmıştır ve bunun ne olabileceÄŸini anlamak için Amerika’nın gizli derin tarihinden haberdar olmak gerekir.
Serdar Turgut, Amerikan Gizli Derin tarihini bilmek gerekir dediği konuyu bugünkü "American Tabloid (Derin devlet içi savaş)" başlıklı yazısında açıklığa kavuşturdu.
"Bugünlerde yaÅŸananlar gösteriyor ki, yazar James Ellroy’un Amerikan derin devleti içindeki mücadeleyi anlattığı ve baÅŸkanın öldürülmesine kadar giden o karanlık süreci tanımladığı gerçeklerden uyarlanan romanı “American Tabloid”in ikincisinin yazılmasının zamanı çoktan gelmiÅŸ." diyen Turgut, ABD güvenlik bürokrasisinde yaÅŸanan fotoÄŸrafa dair özetle ÅŸu bilgileri okurlarıyla paylaÅŸtı:
"O günlerde (1960’lı yıllar) olduÄŸu gibi çeÅŸitli karanlık, yeraltı güçleri tekrardan harekete geçti. Hepsinin devlet içinde müttefiki de var ve hepsi kararlı biçimde mücadele ediyor.
FBI içinde de CIA içinde de bölünmüşlük ve rahatsızlık var. Hareketlenen karanlık güçleri kimin nasıl kontrol edeceği de belli değil. Kontrolden çıkıp bir şeyler yapmalarından korkuluyor.
Bu örgütleri en iyi bilip tanıması gereken FBI’da son yaÅŸananlar, Amerika’daki tehlikeli bölünmenin iÅŸaretlerini veriyor.
...
Anlayacağınız, derin devlet fraksiyonları FBI içinde tam olarak birbirlerine girmiş durumdalar.
İçinden fazla haber sızmayan CIA ve diğer istihbarattan sorumlu birimlerde de ciddi bir derin devlet iç fraksiyon çatışması olduğu söyleniyor.
Sahada bağlantılar kurmuş, ajanlar oluşturmuş, girişimler yapmış birimlerin, politikada bir değişim olduğu takdirde durumu nasıl toparlayacakları meçhul. Bu yüzden seçime etki etmek için ellerindeki tüm kozları oynayan derin devlet fraksiyonlarından hangisinin hâkim olacağının bir an önce ortaya çıkması isteniyor.
Bu arada derin devleti oluÅŸturan güçler arasında çatışmalar olması, “derin devletin aksaçlıları” olarak adlandırılabilecek insanları rahatsız ediyor. Bunlar seçim sonrasında hemen iÅŸe el koyup karanlık dünyalarda düzeni ve yazılmamış kuralları uygulatmak niyetindeler.
Aralarında çok büyük iş adamları, eski CIA başkanları, devlete uzun yıllar hizmet etmiş tecrübeli isimler, ünlü medyacılar ve eski genelkurmay başkanlarının da bulunduğu bu aksaçlılar grubu bir anlamda derin devlet koordinatörü gibi hareket edip bugünkü tehlikeli gidişata müdahale edecekler.
Bunların umudu Hillary’nin seçilmesinde; çünkü o seçilirse bu düzenin daha çabuk kurulacağı düşünülüyor.
EÄŸer Trump seçilirse iÅŸler daha zor olacak; çünkü o derin devlete bile bir yeni düzen getirmeye kararlı ve makul önerileri dinlemek istemiyor. Trump’a karşı nelerin yapılacağı da seçim sonrası ortaya çıkacak.
Henüz yorum yapılmamış.