Sosyal Medya

Güncel

Savaşın izlerini eğitimle siliyorlar

Her Yerde Sanat Derneği, savaş mağduru Suriyeli ve Iraklı ile dezavantajlı Mardinli çocuklar çeşitli sanat dallarında verilen eğitimlerle içerisinde bulundukları psikolojik durumdan kurtuluyor.



Mardin’de Her Yerde Sanat DerneÄŸi, savaÅŸ maÄŸduru Suriyeli ve Iraklı ile dezavantajlı Mardinli çocuklara baÅŸta sirk olmak üzere çeÅŸitli sanat dallarında eÄŸitim veriyor.
Mardin’deki Mezopotamya Sosyal Sirk Okulunda çocuklar, sirkin yanı sıra resim, müzik, Ä°ngilizce, Türkçe, el sanatları kursuna katılıyor. Türkiye’deki gönüllülerin yanı sıra ABD ve Avrupa’dan gelen eÄŸitmenler de öğrencilere alanlarıyla ilgili bilgiler aktarıyor.

Her Yerde Sanat DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Pınar Demiral, 5 yıl önce açtıkları Türkiye’deki ilk ve tek sirk okulunda sosyal entegrasyon ve davranışlarının geliÅŸmesi yönünde eÄŸitimler verdiklerini söyledi.

“UMARIM BATI DA TÃœRKÄ°YE’YÄ° ÖRNEK ALIR”

Mardin ve Gaziantep valilikleri, BM Göçmenler Yüksek KomiserliÄŸi ve UNICEF gibi kurumlarla projeler yürüttüklerini vurgulayan Demiral, “SavaÅŸ ortamından gelen çocuklar burada gördükleri eÄŸitimlerle içerisinde bulundukları psikolojik durumları üzerinden atıyor.” dedi.

FotoÄŸraf ve sanat eÄŸitmeni Lily Ä°lgrad ise Türkiye’de çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduÄŸunu ifade etti.

Ä°lgrad, “Ä°talyalı’yım ama Ä°ngiltere de yaşıyorum. Bir ay önce Mardin’de bulunan göçmen çocuklar için buraya geldim. Türkiye’nin Suriyeli ve diÄŸer göçmenlere olan yaklaşımı çok takdir ediyorum. Umarım Avrupa’da, Türkiye gibi bu ÅŸekilde destek saÄŸlar.” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.