Sosyal Medya

YaÅŸam

ABD'ye en çok göç veren ilçemiz

Giresun'un en küçük ilçelerinden 16 bin kişinin yaşadığı Yağlıdere'de Amerika'ya giden vatandaş sayısı 15 bine ulaştı.



YaÄŸlıdere'den ABD'ye göçün en önemli sebeplerinden biri,  ilçede geçimin sadece fındığa dayalı olması sebebiyle yaÅŸanan ekonomik sorunlar..

YAĞLIDERE, ABD'DE TÜRKİYE'Yİ EN ÇOK TEMSİL EDEN İLÇE

Habertürk'ün haberine göre, gidenlerin zengin olarak dönmesi de halkı cesaretlendiren etken olmuş. Kimisi akrabası vasıtasıyla, kimisi de kaçak yollarla ABD'ye gitmenin yollarını aramış. Böylelikle Yağlıdere, ABD'de Türkiye'yi en çok temsil eden bir ilçe haline gelmiş.

İLÇEDE İNGİLİZCE KONUŞULUYOR

YaÄŸlıdere ilçesinden ABD'ye yapılan bu kadar göçün sonucu olarak da özellikle yaz mevsiminde ilçede daha çok Ä°ngilizce konuÅŸuluyor ve ekonomiye daha çok dolar yön veriyor. Hatta rivayete göre Amerikalılar, YaÄŸlıdere’yi Türkiye’nin en büyük eyaleti sanıyor.

Bir habere göre de Turgut Özal’ın baÅŸbakanlık yaptığı dönemde Amerika BaÅŸkanı Bush, Türkiye ziyareti sırasında Özal’a, YaÄŸlıdere’yi görmek istediÄŸini söylemiÅŸ.

GÖÇLER 2000 YILINA KADAR SÜRDÜ

YaÄŸlıdereli'den Amerika'ya göç ise 2000 yılına kadar sürdü. 2000'den sonra durum yetkililerin dikkatini çekince YaÄŸlıderelilere örtülü ambargo uygulanmaya baÅŸlandı. YaÄŸlıdere’den 2009’da 4, 2007’de 2, 2008’de ise sadece 1 kiÅŸiye vize çıktı. 2000-2010 yılları arasında ABD vizesi alan kiÅŸi sayısı ise sadece 100..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.