Sosyal Medya

Dünya

ABD'nin PYD'ye mühimmat dağıttığı görüntü

ABD'nin, PKK/PYD'ye silah yardımı yaptığı ana ilişkin görüntüler ortaya çıktı.



PYD ile Rakka operasyonunu baÅŸlattığını duyuran ABD’nin, örgüte helikopterlerle silah sevkiyatına baÅŸladığı iddia edildi. ABD’ye ait uçaklar 12-14.5 milimetrelik uçaksavarlar, el bombaları ve çok sayıda mühimmatı örgüt mevzilerine indirdi.

ABD'nin PYD'ye mühimmat dağıttığı görüntü

DUNFORD ANKARA'YA GELDÄ°

PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin oluÅŸturduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) DEAÅž’ın kalesi konumundaki Suriye’nin Rakka kentine operasyon baÅŸlatmasından kısa süre sonra ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Joseph Dunford Ankara’ya sürpriz bir ziyarette bulunmuÅŸtu.

ABD'NÄ°N PYD'YE AÄžIR SÄ°LAH VERMESÄ°

Dunford’un, Genelkurmay Karargâhı’nda Orgeneral Hulusi Akar ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin kaygıları da gündeme geldi. Akar, operasyon öncesi ABD’nin PYD’ye yeni ağır silahlar vermesinden Türkiye’nin duyduÄŸu endiÅŸeyi aktardı.

"SÄ°LAHLARI PKK ALIYOR"

Akar, verilen silahların daha sonra PKK’nın eline geçtiÄŸini ve örgütün bu silahlarla terör eylemleri gerçekleÅŸtirdiÄŸini örnekleriyle ABD’li muhatabına iletti.

MASADA FARKLI KONUÅžTU

Türkiye’nin hassasiyetlerini bildiklerini belirten Orgeneral Dunford, operasyonun kademe kademe ilerleyeceÄŸini söyledi. Dunford, kent merkezine de SDG’deki Sünni ağırlıklı Arap güçlerin girmesinin planlandığını bildirdi.

ABD’LÄ° Ä°RTÄ°BAT SUBAYI

ABD’li orgeneral, kent merkezine girecek Sünni Arapların daha etkin güç oluÅŸturması için Türkiye ile birlikte çalışabilecekleri mesajını da verdi. Kent merkezinin alınışında Türkiye’de bazı hava üslerinin de hava harekâtı yapacak ABD uçakları için devreye girebileceÄŸi belirtiliyor.

Öte yandan görüşmede, Rakka operasyonuyla ilgili Türkiye’yi düzenli bilgilendirmek ve endiÅŸelerini ortadan kaldırmak için Genelkurmay Karargâhı’nda ABD’li bir irtibat subayının görevlendirilmesi de kararlaÅŸtırıldı. Akar’ın Dunford’la görüştükten sonra dün kuvvet komutanlarıyla Åžanlıurfa’ya gitmesi dikkat çekti.

AMERÄ°KALI ASKERLER SAHADA

Suriye’de ÅŸu anda Kürt-Arap güçlerine 300 civarında ABD özel kuvvet askeri yardım ediyor. 200 bin kiÅŸinin yaÅŸadığı sanılan Rakka’da DEAÅž’ın 5 bin civarında silahlı üyesinin bulunduÄŸu tahmin ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.