Sosyal Medya

Güncel

HDP'li Bilgen'den tehdit gibi açıklama: Demokratik mücadeleden tümden vazgeçilebilir!

Eş başkanlar dahil 9 HDP'li vekil tutuklandı, parti meclis yasama faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Kararı RS FM'de değerlendiren HDP'li Ayhan Bilgen, "Siyasi bir partinin siyasi çalışmalar yapması engelleniyorsa, parti merkezimize girmemize izin verilmiyorsa, vekillerimiz tutuklanıyorsa artık başka kararlar almamız gerekebilir" diye konuştu.



RS FMR'de Yavuz OÄŸhan'ın hazırlayıp sunduÄŸu 'Bidebunudinle' programında konuÅŸan Ayhan Bilgen, HDP’nin Meclis çalışmalarına katılmama kararının nedenini şöyle açıkladı:

"Ankara'da MYK toplantısı yapma ÅŸansımız kalmadığı için Diyarbakır'da yapmak zorunda kaldık. Zira parti merkezimize girmemize izin verilmiyor. Kapıda yapılan kimlik kontrolleriyle sadece 26. Dönem vekillerinin içeri alındığı, basın temsilcilerimizin, MYK üyelerimizin, partimizi ziyarete gelen sendikaların giriÅŸlerinin engellendiÄŸi keyfi bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bir siyasi parti olarak siyasi çalışmalarımızı yürütemiyoruz ve bizden Meclis’te dekor olarak durmamız isteniyor. Buna müsaade etmeyeceÄŸiz. Böyle bir tabloda Meclis’te bulunmamızın hiçbir anlamı yok. Biz bu ülkede siyasi partiler yasası demokratik bir ÅŸekilde uygulanıyor(muÅŸ) gibi, görevimizi yapıyor(muÅŸ) gibi yapamayız." 

Bilgen, "Ankara’dan taşınıyor musunuz?" sorusuna da "Ankara’da parti faaliyetlerimizi yürütme koÅŸulu kalmamıştır" ÅŸeklinde yanıt verdi.

HDP’nin bundan sonra halka gideceÄŸini ve kararı halkın vereceÄŸini belirten Bilgen, "Bugün 6 milyon seçmenin iradesi yok sayılıyorsa biz de seçmenimize gideriz ve 'Bu emanet size aittir. Biz görevimizi yapamıyoruz. Takdir sizin' deriz. Halk ne karar veriyorsa onu uygularız" diye konuÅŸtu.

Yaşanan sürecin fiili darbe süreci olduğunu belirten Bilgen, "Amaç başkanlığa giden yoldaki bütün engelleri kaldırmak, tüm muhalefeti susturmak. Bu normal yoldan sağlanamıyorsa kaos planlarını devreye sokmak" dedi.

'KÄ°MSE BÄ°ZE NAKARAT OKUMASIN'

HDP’nin aldığı kararı eleÅŸtirenlere ise, "Kimse bize 'Siyasette sözünüzü söyleyin. Gelin demokratik mücadele yürütün’ nakaratlarını okumasın. Meclis'te siyaset yapma imkanı kalmamıştır ve biz bu alan varmış gibi yapmayacağız" diye karşılık verdi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.