Sosyal Medya

Güncel

Yeni Ömer Halisdemir'leri O Paşa seçecek...



15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası Milli Savunma Bakanlığı ilk kez Özel Kuvvetler Komutanlığı'na dışardan personel alımına gitti. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının kullanıldığı afişle duyurulan alımlar için 5 günde 8 binin üzerinde başvuru oldu. Başvuruları değerlendirecek komisyonda, darbenin seyrini değiştiren Şehit Halisdemir'in komutanı Korgeneral Zekai Aksakalı Paşa da olacak.
 
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası Milli Savunma Bakanlığı ilk kez Özel Kuvvetler Komutanlığı'na dışardan personel alımına gitti. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının kullanıldığı afişle duyurulan alımlar için 5 günde 8 binin üzerinde başvuru oldu.
 
Karar'ın ulaÅŸtığı bilgilere göre rekor baÅŸvuruları deÄŸerlendirecek komisyonda, darbenin seyrini deÄŸiÅŸtiren Åžehit Halisdemir'in komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı PaÅŸa da olacak. BaÅŸvuruculara mülakatta “Ömer Halisdemir sizin için ne ifade ediyor?”, “Neden özel harekatçı olmak istiyorsunuz?” diye sorulacak.
 
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın ilk kez TSK dışından yapacağı personel alımı büyük ilgi gördü. 1 Kasım'a başlayan başvurular 5 günde 8 bini aştı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafıyla hazırladığı afişlerle duyurduğu özel harekatçı alımı için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılmaya devam edecek. Bu tarihe kadar sayının üç katına çıkması bekleniyor. Başvurular tamamlandıktan sonra Komutanlığa alınacak 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay için titiz bir değerlendirmeyle elemeler yapılacak.
 
Karar'ın ulaÅŸtığı bilgilere göre alımları yapacak komisyonda 15 Temmuz kanlı darbe giriÅŸimi sırasında FETÖ'cülerin elinden mücadele vererek kurtulan ve emir astsubayı Ömer Halisdemir'e darbeci general Semih Terzi'yi öldürmesi emrini veren Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da olacak. Yeni Ömer Halisdemirler'in seçiminde baÅŸvuruculara mülakatta sorulacak sorular da Zekai PaÅŸa tarafından sorulacak. Fiziksel yeterliliÄŸin yanısıra, özel harekatçı olmak için istekli olanların belirlenmesinde kilit soru “Ömer Halisdemir senin için ne ifade ediyor?” “Neden özel harekatçı olmak istiyorsun” olacak.
 
SPOR, MÃœLAKAT, GÃœVENLÄ°K
Muvazzaf subaylığa başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 almak gerekiyor. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor. Ayrıca spor, mülakat, güvenlik soruşturması aşamalarından geçmeleri gerekecek. Daha önce Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapacak personel TSK bünyesinden gönülllük esasına göre alınıyordu. Bordo bereli olarak tanımlanan adaylar zorlu eğitim ve yoğun kurs programından geçiyordu. Başarılı olanlar özel kuvvetlerde görev almaya hak kazanıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.