Sosyal Medya

Güncel

AB Bakanı Ömer Çelik'ten Avrupa'ya ders gibi sözler

AB Bakanı Ömer Çelik, AB büyükelçileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yaptı.



HDP eÅŸ baÅŸkanları DemirtaÅŸ ve YüksekdaÄŸ'ın da aralarında bulunduÄŸu 9 HDP'linin tutuklanmasının ardından olaÄŸanüstü toplantıya çaÄŸrılan AB büyükelçileri ile bir araya gelen Avrupa BirliÄŸi Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Ömer Çelik düzenlediÄŸi basın toplantısında konuÅŸtu.

Çelik, "Ä°ddia ediyorum görevim gereÄŸi Avrupa Parlamentolarını takip ediyorum. Hiçbir Avrupa ülkesinde TBMM'de kullanılan ifadeler kullanılamıyor. Her türlü açıklama anlayışla karşılanıyor. Bu söylemler birçok Avrupa ülkesinde kabul edilemez" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Çeşitli vesilelerle AB'nin aldığı pozisyonlara ilişkin rahatsızlaklarımızı kendileriyle paylaştık. Avrupa'daki bazı dostlarımızın davranışları kabul edilemez bir durum. Türkiye-AB ilişkilerinde sürekli Türkiye karşıtlığının yapılması doğru bir siyaset tarzı değil. Sürekli olarak Türkiye hakkında konuşmak doğru değil.

Tabi son olarak yapılan açıklamalarda, AB büyükelçilerinin toplantıya çağrılmasının doğru olmadığını ifade ettim. Bizim esas baktığımız Türkiye AB ilişkilerinin anlamlı bir şekilde yürütülmesidir. 2004'ten 2009'a kadar süreçte AB içerisinde dokunulmazlık dosyası kalkan vekiller var. Türkiye'de ise meclisin tamamına dönük bir şekilde dokunulmazlıklar kaldırıldı.

Siyasi partilerin mülkiyeti halktadır. Ama bir miletvekili seçildikten sonra eğer terör örgütünü himaye eden propoganda yapan bir tutum içinde giriyorsa şu eleştiriyi kabul etmeyiz: Seçilmişlere dokunamazsınız!

"SORUMLULUKLARINI SABOTE ETTÄ°LER"

Bir seçilmiş halkın ihtiyaçları doğrultusunda siyaset yapmak yerine terör örgütünün temsilcisi gibi çalışıyorsa o sorumluluğu sabote ediyor demektir. Hendekler bizim kazanımımızdır diyenlerden, PKK ile mücadele sırasında terör örgütünü güvenlik güçlerinin elinden kurtarmak için yürüyüşler yapanlardan bahsediyoruz.

3 büyük partinin mahkeme çağrısına uyarak ifade verecekler. Bunlar vermeyecek.. Sivil siyaseti darbelerinde terör örgütlerinin de sakatlamasına izin vermeyiz. Terörün hoş görülmesi söz konusu olmaz. İddia ediyorum görevim gereği Avrupa Parlamentolarını takip ediyorum. Hiçbir Avrupa ülkesinde TBMM'de kullanılan ifadeler kullanılamıyor. Her türlü açıklama anlayışla karşılanıyor. Bu söylemler birçok Avrupa ülkesinde kabul edilemez.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.