Sosyal Medya

Güncel

ABD'de seçimlere sayılı saatler kala çok önemli gelişme! FBI açıkladı...

FBI, yarınki seçimlerde ABD Başkanı olmak için yarışacak Demokrat Hillary Clinton'ın, Dışişleri Bakanlığı döneminde kişisel server'ını kullanarak attığı e-posta mesajlarında suç unsuruna rastlanmadığını açıkladı.



FBI Direktörü James Comey, Kongre’ye yazdığı mektupta, teÅŸkilatın deÄŸerlendirmesi sonucu ilk sonucu deÄŸiÅŸtirecek herhangi bir bilgiye ulaşılmadığını belirtti.
 
Temmuz ayında Comey, Clinton’ın DışiÅŸleri Bakanı olduÄŸu dönemde ÅŸahsi server’ını kullanmasını “özensizlik” olarak nitelendirmiÅŸ, fakat suç unsuru taşımadığını belirtmiÅŸti.
 
Ancak FBI, Clinton’a ait e-posta mesajlarının baÅŸka bir soruÅŸturma kapsamında kendisine ait olmayan bir bilgisayarda bulunması üzerinde 28 Ekim’de incelemeyi tekrar baÅŸlatmıştı.
 
E-postalar, Clinton’ın baÅŸ yardımcısı Huma Abedin’in boÅŸandığı eÅŸi, eski Temsilciler Meclisi Ãœyesi Anthony Weiner’a yönelik ayrı bir soruÅŸturma sırasında ortaya çıkmıştı.
 
Huma Abedin ve Anthony Weiner’a ait elektronik cihazlar, FBI tarafından, Anthony Weiner’ın North Carolina’da 15 yaşındaki bir kız çocuÄŸuna cinsel içerikli e-postalar gönderdiÄŸi iddiası üzerine açılan soruÅŸturma sırasında ele geçirilmiÅŸti.
 
Comey, Kongre’ye yazdığı mektupta, “FBI soruÅŸturma ekibi, ilgisiz bir ceza soruÅŸturmasıyla baÄŸlantılı olarak bir cihazdan elde edilen e-postaları incelemek ve deÄŸerlendirmek üzere gece gündüz çalıştı. Bu süreç sonunda, DışiÅŸleri Bakanı’yken Clinton’a gönderilen ve Clinton’ın server’ından gönderilen tüm iletiÅŸimi inceledik. DeÄŸerlendirmemize göre; Bakan Clinton’la ilgili Temmuz ayında açıkladığımız sonucu deÄŸiÅŸtirmedik” ifadelerini kullandı.
 
Clinton’ın Ä°letiÅŸim Direktörü Jennifer Palmiere, bu sorunun çözülmesinden ötürü mutlu olduklarını söylerken, Cumhuriyetçi Trump “adaletsizlik” olarak yorumladıkları bu durum hakkında isyan etti. Minnesota’da son kozlarını oynayan Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Demokratların çarpık sistem tarafından korunduÄŸunu” iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.