Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü yüzbaşının eşi de itirafçı: Sınav sorularını 3 gün önce getirdi



2010 yılı KPSS’de soruları alarak Sosyal Bilimler öğretmeni olarak atanan Dudu Çetin, Cumhuriyet Savcısı Yücel Erman’ın sürdürdüğü soruÅŸturmada itirafçı oldu. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, ‘Etkin piÅŸmanlıktan’ yararlandığı için Savcı Yücel Erkman’ın talimatıyla serbest bırakılan Dudu Çetin, ifadesinde özetle ÅŸunları söyledi:
 
KENDÄ°SÄ°NÄ° FATÄ°H OLARAK TANITTI
“2003’te üniversite sınavını kazanarak Gaziantep Ãœniversitesi Kilis Muallim Rıfat EÄŸitim Fakültesi’ne kaydımı yaptırdım. Ãœniversite 3. sınıftayken ‘il ablası’ Afife bana hizmet içerisinde evlenip evlenmeyeceÄŸimi sordu. ‘Başını açman gerekirse, evlenir misin’ diye sordu. Afife, ‘EvleneceÄŸiniz kiÅŸinin mesleÄŸini tehlikeye atmamak için başınızı açabilirsiniz’ dedi. Cemaat’te eÅŸlerin evlenmeleri için önce katalogdan resimler gösterilirdi. EÅŸim, fotoÄŸrafım gösterildikten sonra evlenmeyi kabul etti. Cemil, KahramanmaraÅŸ’ta bir ablanın evinde benimle görüştü. Kendisini ‘Fatih’ olarak tanıttı. Daha sonra bu ismin eÅŸimin kod ismi olduÄŸunu öğrendim."
 
SINAVDA AYNI SORULAR ÇIKTI
"2008’de evlendim. EÅŸimin tayini Safranbolu’ya çıktı. EÅŸimin Cemaat’ten abisi Hakan A.’nın eÅŸi olan Hüsne A. ile tanıştım. 2010 KPSS’ye hazırladığım dönemde, sınavdan 3 gün önce eÅŸim flash bellekte 2010 KPSS EÄŸitim Bilimleri, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavına ait soruları getirdi. ‘Bu sorular KPSS’de çıkacakmış’ dedi. Soruları kendisine Hakan A.’nın verdiÄŸini ve çalıştıktan sonra flash belleÄŸi kırarak atmamız gerektiÄŸini söyledi. Gelen sorulara çalıştım. Gelen soruların cevap şıkları koyulaÅŸtırılmış olarak geldi, bu soruları çalıştıktan sonra sınava girdim, sınavda aynı sorular çıktı."
 
2014’TE SENDÄ°KAMI DEĞİŞTÄ°RDÄ°M
"KPSS soruÅŸturmasında ilk gözaltılar yapılmaya baÅŸlanınca, Ankara’da tanımadığım bir eve çaÄŸrıldık. Bu abi bize, ‘Ä°fadeye çaÄŸrılırsanız, ‘soruları kendi emeÄŸimle çalışarak yaptım. Cemaat’le hiçbir baÄŸlantımız yok’ diye cevap verin’ dedi. 2014 yılında dikkat çekmemek için EÄŸitim Bir-Sen’e üye olmamı istediler. Bu sendikaya üye oldum."
 
DARBEYÄ° CEMAAT’Ä°N YAPTIÄžI SÖYLENDÄ°
"14 Temmuz’da eÅŸimin Cemaat’ten abisi Gazi Ãœniversitesi’nde akademisyen olan kiÅŸi, evimize geldi. EÅŸime 15 Temmuz’daki biletini iptal etmesini söyledi ve eÅŸimin telefonuna bir ÅŸey yükledi, ‘Biz seni yarın ararız, yarın iÅŸ yerinde ol’ dedi. 15 Temmuz akÅŸamı, bir komutanın, ‘Ä°ÅŸ hayır, akıbet hayır’ diyerek eÅŸimden mühimmat deposunu açmasını söylediÄŸini eÅŸim anlattı. EÅŸim de depoyu açtığını, kendisine ‘BeÅŸtepe’ye gel’ diye mesaj atmalarına raÄŸmen gitmediÄŸini ve sabaha karşı birliÄŸinden kaçtığını söyledi. Darbeden sonra eÅŸim Gazi Ãœniversitesi’ndeki Cemaat abisinin yanına gittiÄŸini, darbe giriÅŸiminin Cemaat tarafından yapıldığının söylendiÄŸini aktardı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.