Sosyal Medya

Dünya

Avrupa'daki terör yandaşlarının hedefi Türkiye

HDP'ye yönelik operasyonları bahane eden PKK yandaşları, Avrupa'daki Türkiye vatandaşlarına ve resmi kurumlara saldırıyor.



İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyonu bahane eden terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye'nin Avrupa'daki Konsolosluklarına, camilerine ve kendileri gibi düşünmeyen vatandaşlara saldırıyor. Fransa, Almanya, İngiltere ve İsveç'te gerçekleştirilen saldırılarda polislerin önlem almaması tepki çekti.

FRANSA'DA NANTES KONSOLOSLUÄžUNA MOLOTOF

Fransa'nın batısındaki Nantes ketinde, Türkiye'nin Nantes Konsolosluğu binasına molotofkokteyli attı.

Nantes Başkonsolosluğundan edinilen bilgiye göre, dün gece düzenlenen saldırıda molotofkokteylerinin isabet ettiği başkonsolosluk binasında hasar meydana geldi.

Olayın ardından polisin çevrede güvenlik önlemini artırdığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı ancak henüz gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

LONDRA'DA 2 TÃœRKÄ°YELÄ° VATANDAÅžA SALDIRI

Aralarında HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ile Figen YüksekdaÄŸ’ın da bulunduÄŸu HDP’lilere yönelik operasyonu bahane eden terör örgütü PKK yandaÅŸlarının Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da dün düzenledikleri yürüyüşte, bazı göstericiler 2 Türkiye vatandaşına fiziki saldırıda bulundu.

Olayla ilgili olarak AA muhabirine bilgi veren mağdurlardan, İngiltere'de İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim gören Ceylan Nas (25), nişanlısı Burak Taş (28) ile kendisini darbeden saldırganlarla ilgili olarak İngiliz polisine yaptıkları şikayetin kabul edilmediğini söyledi.

Türkiye karşıtı pankartlar taşıyıp slogan atan grupla Oxford Circus metro istasyonundan çıkınca karşılaştıklarını anlatan Nas, şunları kaydetti:

"Islık sesleri ve sloganlar vardı. Nişanlımla birlikte ne olduğunu yakından görmek için oraya yöneldik. Çevredekiler ellerinde telefonlarıya, bir gösteriyi görüntülüyorlardı. Biz de telefonumuzla görüntü çekmeye başladık. O sırada siyah kapüşonlu birisi bize yönelip görüntü çekmemizi engellemeye çalıştı"

Söz konusu göstericiye kendilerini engellemeye hakkı olmadığını söylediklerini ancak baÅŸka göstericilerin de araya girerek kendilerini ırkçılıkla ve DEAÅž militanı olmakla suçladığını anlatan Nas, bir kiÅŸinin de kendilerini darbetmekle tehdit ettiÄŸini aktardı. 

Göstericilerin CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı ve hükümeti hedef alan hakaret içerikli sloganlar attığını, kendilerine de "faÅŸist" dediÄŸini aktaran Nas, bunun üzerine göstericilere sözle karşılık verdiklerini söyledi. 

Bunun üzerine bir göstericinin nişanlısına saldırdığını anlatan Nas, şunları aktardı:

"Nişanlım ile saldırganın arasına girdim. Polis de ayırır diye düşündüm. Ancak öyle olmadı. Arkadan nişanlımın üzerine 4 kişi daha saldırdı. Nişanlımı yakındaki bir mağazanın içine sürükleyip, yürüyen merdivenlerin önünde sıkıştırdılar ve darbettiler. Polis sadece mağazanın kapısını kapatıp bizi yarım saat kadar içeride tuttu. Sonra arka kapıdan çıkarıp bir taksiye bindirdiler"

Olayın ardından polise saldırganlarla ilgili ÅŸikayette bulunmak istediklerini anlatan Nas, "Polis bir ÅŸey yapamayacağını, göstericilerin demokratik haklarını kullandıklarını ve hükümetin izniyle hareket ettiklerini söyledi. Darp izlerinin tespiti için saÄŸlık kontrolünden bile geçirmediler" diye konuÅŸtu.

Saldırganlarla nişanlısının arasında kaldığından, kendisinin de darbedildiğini anlatan Ceylan Nas, kolunun incindiğini ve hareket etmekte güçlük çektiğini kaydetti.

Nas, göstericilerin kendisini başörtülü olduğu için hedef aldıklarını düşündüğünü ifade etti.

Burak TaÅŸ'ın cep telefonuyla çektiÄŸi görüntülerde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoÄŸraflarını taşıyan göstericiler arasından çıkan bir kiÅŸi ile yaÅŸanan sözlü tartışma yer alıyor.  Ã‡evredeki bazı kiÅŸilerin ve bazı polislerin araya girdiÄŸi görülen görüntüler, fiziki saldırının baÅŸlamasıyla TaÅŸ'ın cep telefonun cebine koyması nedeniyle kararıyor. Kaydedilen videoda, darp anındaki fiziki mücadelenin sesleri duyuluyor.

BÜYÜKELÇİLİĞE DE SALDIRMIŞLARDI

Terör örgütü PKK sempatizanları önceki gün Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği önünde düzenledikleri protestoda da elçiliğe taş ve yumurtalarla saldırmıştı. Olay sırasında, başına isabet eden bir cisim nedeniyle bir İngiliz polisi de hafif şeklinde yaralanmıştı.

İSVEÇ'TE DERNEĞE VE CAMİYE SALDIRI

Ä°sveç'te bir cami ile bünyesindeki Türkiye derneÄŸine taÅŸlı saldırı yapıldı.

Başkent Stockholm'de, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Rinkeby Camisi ile bünyesindeki Türk Kültür Derneğine gece kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce taşlı saldırıda bulunuldu.

Cami ve dernek lokalinin camlarının kırıldığı saldırıda, binada kimsenin bulunmaması nedeniyle yaralanan olmadı.

İsveç polisi, saldırganların belirlenmesine yönelik inceleme başlattı.

ALMANYA HANNOVER'DE BAÅžKONSOLOSLUK PERSONELÄ°NÄ°N ARACI KUNDAKLANDI

Almanya’nın Hannover kentinde, baÅŸkonsolosluk personeline ait diplomatik plakalı aracın kundaklandığı bildirildi.

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu önünde park halindeki aracın cumartesi gece yarısı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandığı ve aracın kullanılmaz hale geldiği bildirildi.

Hannover polisi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Türkiye'nin Hannover BaÅŸkonsolosluÄŸu önünde cuma akÅŸamı toplanan 300 kadar PKK yandaşı eylem yapmıştı. 

Terör örgütü yandaşları, Hannover Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna gelen bir konsolosluk çalışanını da darbetmişti.İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyonu bahane eden terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye'nin Avrupa'daki Konsolosluklarına, camilerine ve kendileri gibi düşünmeyen vatandaşlara saldırıyor. Fransa, Almanya, İngiltere ve İsveç'te gerçekleştirilen saldırılarda polislerin önlem almaması tepki çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.