Sosyal Medya

Dünya

ABD, Rakka konusunda uyarıldı.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Ankara'da Orgeneral Hulusi Akar ile bir araya geldi. ABD, Rakka konusunda uyarıldı.



ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la görüşmek üzere geldiği Ankara'da resmi temaslarda bulundu.

Akar'ın ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'la görüşmesi sona erdi. Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

İkilinin Rakka'daki son durum ve Musul harekatı hakkında görüştüğü belirtildi. Öte yandan Terör örgütü PYD'nin başlattığı Rakka operasonuyla ilgili olarak ABD'nin uyarıldığı belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanlığından, Orgeneral Hulusi Akar ile ABD'li mevkidaşının görüşmesinde, Münbiç'ten PYD/YPG terör örgütünün çıkarılması ile Rakka'daki son durum, Musul Harekatı, PYD/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak'taki faaliyetleri ve bölgedeki mezhepsel çatışma riski konularında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Orgeneral Akar'ın ABD'li mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, FETÖ terör örgütünün ABD'de devam eden faaliyetleri hakkında duyulan rahatsızlığı tekrar dile getirdiği bildirildi.

Dunford, görüşmenin ardından Ankara'dan ayrılmak üzere Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.