Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım ile Kılıçdaroğlu arasında 'terör' polemiği

Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki "terör" polemiği karşılıklı açıklamalarla sürüyor. Yıldırım, "Demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım" dedi. Kılıçdaroğlu ise, "PKK, Binali Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz" yanıtını verdi.



Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur" dedi.

BaÅŸbakan Yıldırım, Erzincan’da Et ve Süt Kurumu Tavuk Kombinası açılışıyla Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtım töreninde konuÅŸtu.

Twitter'dan yanıt

CHP Parti Meclisi'nin olaÄŸanüstü toplantısı sırasında CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu, Twitter'dan BaÅŸbakan'a yanıt verdi. KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları yazdı:

"PKK, Binali Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz. Hâkimleri, savcıları PKK'nın ayağına siz götürdünüz. FETÖ'yü besleyen, istedikleri her şeyi veren sizsiniz. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor."

CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir'den Ankara'ya dönmeden önce, "Sayın Yıldırım'a çok açık ve net çağrı yapıyorum. Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız" demişti.

Kaynak: AA, Twitter

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.