Sosyal Medya

Dünya

Çavuşoğlu, Steinmeier'ı 2 kez telefonda bekletti

Türkiye



Steinmeier’ın telefonda bekletildiÄŸi ve Türk tarafının programı nedeniyle görüşmeleri son anda iptal edildiÄŸi belirtilirken, Alman bakanın uzun zamandır gerçekleÅŸtirmek istediÄŸi ziyaret için haftalar öncesinde bir tarih önerildiÄŸi, Ankara'nın ise söz konusu tarihten iki gün önce “bize uygun deÄŸil” yanıtı verdiÄŸi ifade edildi.


MASLAHATGÃœZAR, DIŞİŞLERÄ° BAKANLIÄžI’NA ÇAÄžRILDI

Öte yandan, Türkiye’nin Berlin’deki en üst düzey diplomatı olan Maslahatgüzar Ufuk Gezer, DışiÅŸleri Bakanlığı’na çaÄŸrıldı. DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarı Stephan Steinlein’ın, Gezer ile görüşmesinde, son geliÅŸmelerle ilgili kaygılarını net ifadelerle aktardığı, Türkiye'nin teröre karşı mücadelesi ile darbe giriÅŸiminin aydınlatılması çabalarının hukuk devleti ilkeleriyle uyumlu olması gerektiÄŸinin vurgulandığı belirtildi.

KARÅžILIKLI RESEPSÄ°YON BOYKOTU

Türkiye ise son dönemde yaÅŸanan gerginliÄŸe dair tepkisini, resepsiyon boykotuyla sürdürdü. Almanya’nın yeniden birleÅŸme günü olan 3 Ekim’de tüm dünyadaki Alman temsilciliklerinde verilen resepsiyonlara, hiçbir baÅŸkentte Türk büyükelçiler katılmadı. Türkiye’nin Berlin BüyükelçiliÄŸi’nin 29 Ekim Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna da Almanya’dan üst düzey katılım olmaması dikkat çekti.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.