Sosyal Medya

Güncel

Sivil kıyafetle halka ateş açmış

15 Temmuz günü öğrenci seçme komisyonundaki görevi nedeniyle Ankara’da bulunan, Tekirdağ’da görevli Binbaşı Gökhan Balcı, gece sivil kıyafetle Genelkurmay’a giderek darbecilere destek verdiği ve halka ateş ettiği ortaya çıkınca tutuklandı.



Darbe giriÅŸiminin ardından Ankara AyaÅŸ’ta gözaltına alınan Balcı, 21 Temmuz tarihindeki ifadesinde hâkimin “15 Temmuz gecesi neredeydin? Genelkurmay’a gittin mi” sorusuna “O gece babamın Balgat’taki evindeydim” yanıtını vermiÅŸ ve adli kontrol ÅŸartıyla bırakılmıştı.
 
Genelkurmay BaÅŸkanlığı, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra binadaki kameraları detaylı olarak inceletirken sivil bir ÅŸahsın Karargâh’a girip elinde silahla çeÅŸitli faaliyetlere katıldığını belirledi. Bu kiÅŸinin Binbaşı Gökhan Balcı olduÄŸu tespit edilince Genelkurmay, 1 Kasım’da savcılığa gizli ibareli bir yazı gönderdi. Yazıda, “Gökhan Balcı’nın hain darbe giriÅŸimine iÅŸtirak ettiÄŸine dair kuvvetli şüphe oluÅŸtuÄŸu” belirtildi. Balcı, çıkan görüntüler nedeniyle Ankara BaÅŸsavcıvekili Necip Cem İşçimen’in talimatıyla tutuklandı. Balcı’nın astsubay kardeÅŸi Halil Burak Balcı’nın da darbe giriÅŸiminde Akıncı Ãœssü’ndeki faaliyetlere katıldığı için tutuklandığı bildirildi. Balcı kardeÅŸlerin babası, Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu’nda ÅŸube müdürü Hasan Balcı da Adil Öksüz ile darbe giriÅŸiminden sonra 3 kez telefon irtibatı olduÄŸu gerekçesiyle halen hapiste.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.